Sonbaharda Göz Sağlığı Tehlikede mi?

Sonbahar, güneşin azalmaya başladığı ve böylece mikropları kırıcı etkisinin azaldığı, rüzgarın ise güçlenerek, mikropları daha rahat taşıdığı mevsimdir.

Sonbaharda Göz Sağlığı Tehlikede mi?
29 Eylül 2016 Perşembe 10:06

Sonbaharda göz sağlığı, genelde olumsuz olarak etkilenir. Özellikle bulaşıcı özelliğe sahip göz hastalıklarının yayılması çok kolaylaşır. “Göz nezlesi”(Konjonktivit) kalabalık olarak bulunulan tiyatro, sinema ve en çok da toplu taşıma araçlarında sizi bekliyor olacaktır.  Sonbaharda her zamankinden fazla olarak kişisel hijyeninize özen göstermek, göz sağlığınızı korumakta ilk şarttır. Ellerinizi daha sık ve sabunla yıkayınız. Gözlerinizi ovuşturmak gibi bir alışkanlığınız varsa bu hem virüslerle yayılabilecek olan göz hastalıklarına hem de “keratokonus” hastalığına yakalanmanıza neden olabilir.

Önemli
Her zaman dikkat edilmesi gereken kurallardan biri olan, “bir belirti gördüğünüzde doktora gitmek” bu mevsimde daha çok önem kazanır. Gözlerinizde kızarıklık, kaşıntı, batma hissi ve çapaklanma gibi şikayetlerinizi geç kalmadan göz doktorunuza bildirin, vereceği ilaçları mutlaka kullanım talimatına göre kullanın ve tedavinizi yarım bırakmayın.

Güneşe Aldanmayın
Güneşin azalıyor olması sadece ısıtma işlevini azaltır. Güneşe maruz kaldığınız zamanlarda, gözlerinize vereceği zarar hala aynıdır ve bu yüzden sonbaharda da güneş gözlüğü kullanmaya mutlaka devam edin.

Sonbaharda Göz Sağlığı için Dikkat Edilmesi Gerekenler

•             Ellerinizi sık yıkayın,
•             Göz kuruluğuna karşı bol bol su için,
•             Başkalarının havlularını kullanmayın, özellikle kullan at kağıt havluları tercih edin,
•             Lens kullanıyorsanız, solüsyon ile daha sık temizleyin. Sonbahar rüzgarlarının taşıdığı tozların lenslerinize yapışacağını ve bu tozların korneanıza zarar vereceğini unutmayın,
•             Makyaj malzemelerini başkalarıyla ortak kullanmayın,
•             Gözlerinizde kızarıklık ve yanma şikayetleri oluştuğunda vakit kaybetmeden doktora gidin. Unutmayın; zamanında doktora gitmemek, en basit hastalığı tedavi edilemez hale getirir.

Kaynak : duzeygozmerkezi.com.tr
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.