Obezite sarı nokta hastalığını tetikliyor!

"Kilonuz ne kadar fazla ise sarı nokta hastalığına yakalanma riskiniz o kadar yüksektir"

Obezite sarı nokta hastalığını tetikliyor!
13 Ocak 2015 Salı 13:05


Op.Dr.Özer Kavalcıoğlu, obezite ile birlikte ortaya çıkan şeker ve göz hastalıkları konusunda uyarılarda bulundu.


Göz dokusunun beyin dokusu gibi çok hasas bir doku olduğunu söyleyen Op.Dr.Özer Kavalcıoğlu aşırı kilo, stres ve sigaranın gözlere zarar verebildiğini ifade etti.


Obezitenin sebep olduğu hastalıkların başında şeker hastalığının geldiğini belirten Kavalcıoğlu 'Şekere bağlı göz problemlerini hiç sevmiyoruz. Türkiye'de şeker hastaları hasta olduklarını ilk 5 yıl bilmezler. İkinci 5 yıl kendilerine konduramazlar. Üçüncü 5.yıl ise hastalığın önemini farketmiş ilaç arayışına girmiştir. Bu 15 yıllık süreçte gözde çeşitli damar hastalıkları başlamış oluyor.' dedi.


Kilolu insanlarda yatkınlık ile birlikte ilk damar probleminin ortaya çıktığı yerin göz olduğunu belirten Kavalcıoğlu 'Aynı şartlarda yaşayan iki kişiden birisinin kilolu olması diğerine göre sarı nokta hastalığına yakalanması an meselesi.Buna direnmenin çok manası yok. Yapılacak şey hastaya bu durumun öneminden bahsedip tedbir almasını sağlamak.Obezite sarı nokta hastalığını tetikliyor' diye konuştu.


Kavalcıoğlu hastanın yapması gerekenleri şöyle sıraladı:


a) Mümkün olduğu kadar yaşam tarzını değiştirmeli
b) Hareket etmeli
c) Dengeli beslenmeli
d) Lüzümsuz stresten uzak durmalı
e) Sigara içiyorsa bırakmalı


Kaynak:beyazgazete.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.