Kolayca bu sorundan kurtulabilirsiniz...

Birçok faktör sonucunda gözlerde yaşanılan yorgunluk hayatımızı olumsuz etkilemekte

Kolayca bu sorundan kurtulabilirsiniz...
05 Şubat 2016 Cuma 10:47

Göz yorgunluğuna ne iyi gelir? Yaşanılan yorgunluk, stres, uykusuzluk, bilgisayar başında uzun süre kalmaktan, uzun süren masa başı çalışmaları gibi faktörler sonunca gözlerde yaşanılan yorgunluk hayatımızı olumsuz etkilemektedir. Hayat standartımızı kötü etkilemektedir.

Göz yorgunluğu nasıl geçer ? Sorusuna birkaç önerimiz var evde kolayca hazırlayabileceğiniz şifalı bitkilerle kolayca bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Gözler vücudumuzun en önemli ve en hassas organlarından bir tanesidir. Bundan dolayı bilgisayara çok fazla bakıldığı zaman ve çok kitap okunduğu zaman gözler bundan çok fazla etkilenmektedir. Bunlara çok dikkat etmeyen insanlarda göz yorgunluğu oldukça sık görülmektedir. Bunun için en ufak hassasiyette gözlerinizde sulanma, kanlanma, mor halkalar, kızarıklık ve şişlik gibi problemlerle karşılaşacağınız zamanlarda gözlerinizin dinlenmesini sağlamanız en akıllıca davranış olacaktır. Göz yorgunluğuna ne iyi gelir diye düşünen insanların en önemli rahatlatıcılarından bir tanesi kesinlikle siyah çay kompresidir. Demlemiş olduğunuz ve arda kalan çayınızı gözlerinizin üzerine koyarak hem gözlerinizin dinlenmesini sağlayabilirsiniz hem de göz yorgunluğunuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda sizlere bitki çaylarını da tavsiye ederiz.

Göz yorgunluğumuza en iyi gelebilecek yöntemlerden bir tanesi de içerik bakımından bir hayli zengin olan salatalık halkalarıdır. Bir salatalığı halkalar halinde keserek buzdolabında bir müddet beklettikten sonra gözünüzün üzerine soğuk olarak en az 10 dakika kadar beklettiğiniz zaman göz yorgunluğunuza çare olacaktır. Ayrıca da göz yorgunluğuna iyi gelebilecek en basit yöntemlerden biri de soğuk su kompresidir. Özellikle buz gibi soğuk bir suyun serinliğini gözlerinize temas ettirdiğinizde gözlerinizdeki rahatlama hissi ve gözaltınızda meydana gelen halkalar yavaş yavaş yok olmaya başlayacaktır. Bu metodu günde bir kere değil en az 3-4 defa yapmanızı öneririz. Göz yorgunluğuna iyi gelebilecek başka yöntemler;

Göz yorgunluğuna iyi gelen gıdaların arasında soğuk süt gelmektedir. Son derece doğal ve buz gibi bir çiğ sütü pamuk yardımı ile gözlerinize kompres uygulayabilirsiniz.  Sütle ıslattığınız pamuğunuzu gözlerinizin üzerine 5 dakika kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra gözlerinizi soğuk su ile yıkayabilirsiniz.

Göz yorgunluğunun geçebilmesi için, gülsuyu ve patates de en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Gözünüzün etrafına ve göz kapaklarınızın üzerine dilimlemiş olduğunuz patatesleri 1 saat kadar gözlerinizde bekletmeniz gerekir. Bu yöntem göz etrafınızdaki yorgunluğa sebep olan toksinleri emerek rahatlamanızı sağlayacaktır. Ayrıca da daha sonra gül suyu ile de göz etrafınıza masaj yaparak iyice yedirmeye çalışın.

Özellikle vitamin ve antioksidan bakımından güçlü olan aloe vera, yorgun gözlerde oldukça etkili bir çözüm önerisidir. Taze ve saf olarak ayıklanan aloe vera jelini gözlerinizin etrafına doğrudan uygulanabilirsiniz. Bu uygulamayı 4-5 dakika göz çevresinde bekletmeniz yeterli olacaktır.

goz-yorgunluguna-ne-iyi-gelir

 

Göz Yorgunluğu Nasıl Geçer?

Çayın yorgunluğa iyi geldiği kişiyi dinlendirdiği bilinmektedir. Bir de çayın göz yorgunluğunu almadaki etkisi mükemmel sonuç vermektedir. Demledikten sonra çayınızı poşetini soğutun nemli olsun çay poşeti göz kapaklarınızın üzerine koyun 15 dakika kadar bekletin. Çayın demi gözaltındaki morluklara da iyi gelir ve gözlerinizi dinlendirir. Bu uygulamayı özellikle yatmadan önce yapın. Göz yorgunluğunuz geçinceye kadar devam edin.

Maydanoz, bir demet maydanozun yapraklarını sadece ince ince kıyın ve sonra buz kalıplarına yerleştirin buz kalıpların üzerine maydanoz kadar su ekleyin ve buzdolabın buzluk kısmına yerleştirin kalıplar donunca temiz bir beze buz kalıplarında birini sarın ve göz kapağınızın üzerine yerleştirin. 5 dakika kadar bu uygulamayı yapın. Hem göz yorgunluğunuz hem gözaltı morluk ve şişkinlikleri de giderecektir.

Papatya çayı demlediğiniz papatya çayınızdan yarım bardak papatya çayını buzdolabında soğutun sonra temiz bir bez veya pamuk yardımıyla papatya çayını gözlerinize 10 dakika kadar kompres uygulayın. Gözlerinizi rahatlatacaktır. Bu bir hafta boyunca her gece yatmadan önce uygulayabilirsiniz.

Gül suyu birçok yararlı etkisi vardır. Cilde güzellik tazelik verir, göz yorgunluğuna da mükemmel etkisi kanıtlanmıştır. Gece yatmadan önce bir yemek kaşığı gül suyunu pamuk yardımıyla gözlerinize 10 dakika kompres uygulayın. Göz yorgunluğunuzu alacaktır.

Gözleriniz arada dinlendirmeyi unutmayın. Bilgisayar başına otururken arada gözleriniz kapatın. Ders çalışken dinlenme aralarında gözlerinizi dinlendirin. Güneşli havalar da güneş gözlüğü mutlaka takın. Kullandığınız şampuan, sabunlar, sıvı sabunlara dikkat edin, havlunuzun kişisel olmasına dikkat edin.

Kaynak: modanium.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.