Gözünüze Ne Kadar İyi Bakıyorsunuz?

Gözlerinizi böyle koruyun!

Gözünüze Ne Kadar İyi Bakıyorsunuz?
07 Temmuz 2015 Salı 11:36


Beslenmenizde dikkat edeceğiniz küçük şeylerle göz sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Hemen hemen her insan yaşlandıkça göz sağlığında bazı sıkıntılar yaşayabilir. Bazı besinleri sıklıkla tüketerek bu kaybı en düşük seviyeye indirebilirsiniz.

Uzmanlar göz sağlığı için, beta-karoten (A vitamini), C vitamini ve E vitamini bakımından zengin besinleri işaret ediyor. Aynı zamanda lutein, zeaksantin, çinko ve selenyum içeren gıdalar, gözleri güçlendirmek ve görüşü korumak için tavsiye ediliyor.

Beta-karoten (A vitamini) içeren besinler;

Havuç, tatlı patates, kabak, portakal, kavun, mango, kayısı, lahana, ıspanak, dolmalık biber, brüksel lahanası ve balık yağı iyi birer A vitamini deposudur. Özellikle havuç bu besinler arasında en önemlisidir. Orta boy bir havuç, günlük A vitamini ihtiyacının 2 katını sağlar.


E Vitamini içeren besinler;

Badem, fıstık, ayçekirdeği, keten tohumu, yumurta ve buğday tohumu E vitamini açısından olukça zengin gıdalardır.


C Vitamini içeren besinler;

Limon, greyfurt, portakal, papaya, ahududu, çilek, yaban mersini, kivi, brokoli ve lahana günlük C Vitaminini temin etmenizi sağlayabilir.


Çinko ve Selenyum Kaynakları;

Çinko, A vitamininin vücuda sağlıklı olarak girmesi için gereken mineraldir. Fıstık, kabak çekirdeği, leblebi, istiridye ve diğer deniz ürünleri oldukça zengin çinko kaynaklarıdır.


Lutein ve Zeaksantin Kaynakları;

Ispanak, pazı, tere, şalgam, yeşil bezelye, mısır, marul, brokoli, kabak ve havuç gibi besinlerden temin edilebilir.

 

Kaynak: gidagundemi.com

 




İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.