Göz Sıhhati İçin Faydalı Tavsiyeler

Gözlerinizin Sıhhati Açısından Yararlı Tavsiyeler ...

Göz Sıhhati İçin Faydalı Tavsiyeler
09 Eylül 2016 Cuma 16:30

Uzun zaman ekrana bakmak gözde alerji ve kuruluk yapabilir. Buna ek olarak uzağı görme problemi oluşmasına neden olabilir.

Gözlerde sulanma, kaşıntı, ağrı, okurken zorlanma, yazıların birbirine karışması, baş ve göz ağrısı, başı eğik tutarak okuma, gözleri kısarak bakma, odaklanamama sorunları göz hastalıkları habercisidir.

Özellikle renkli gözlü kişiler güneş ışığına karşı çok daha duyarlı olurlar. Gözü renkli insanlarsa kızarıklık görülme oranı koyu renkli gözlülere kıyasla çok daha fazladır. Bu nedenle renkli gözlü kişilerde güneş gözlüğü takmak çok daha mühimdir.

Yoğun olarak bilgisayarla çalışanlarda alerji, kuruluk görülme ihtimali artacaktır. Aralıklarla gözü dinlendirmek ve gözleri kırpıştırmak gerekmektedir.

Göze gelecek beklenmedik bir darbe ya da gözünüze bir şey kaçması durumda gözü ovuşturmayınız. Var ise serum fizyoloji ile yoksa su ile bol yıkayarak göz hekimine başvurunuz.


Kaynak : renklikontaktlensfiyatlari.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.