Göz Sağlığınız İçin Kaliteden Ödün Vermeyin!

Kalitesiz ürünlere daha düşük ücretler ödeyip, gözünüzden olmayın..

Göz Sağlığınız İçin Kaliteden Ödün Vermeyin!
19 Haziran 2015 Cuma 10:40

Yaz günleriyle birlikte güneş ışığının etkisinin arttığını belirten uzmanlar, göz sağlığının korunması için kaliteli ve uzman görüşü alınarak güneş gözlüğü seçilmesi gerektiğini kaydediyor.



İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Hasan Durmuş, genetik etkenler dışında gözde oluşan katarakt sorununun en önemli nedenleri arasında 18 yaşına kadar göze etki eden güneş ışınları olduğunu bildirdi. Yaş gözetmeksizin göz sağlığını koruma bilincine sahip olunması gerektiğini vurgulayan Durmuş, "Numaralı gözlük veya kontak lens kullanan kişilerin reçetelerine uygun numaralı güneş gözlükleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Kalitesiz ürünlere daha düşük ücretler ödeyip, gözde yarattığı sorunları tedavi etmek için daha çok ücret ödemek hem kişisel hem de toplumsal ekonomik yapıyı etkiliyor. Dışarıdan iyi görünen güneş gözlükleri çevrenizdekileri mutlu edebilir ancak güneşli yarınları görmek için göz sağlığını korumak daha büyük önem taşıyor" dedi.

Güzellik mi, Sağlık mı?

Güneş gözlüğünün birçok kesim tarafından estetik aksesuar olarak tercih edildiğini anlatan Durmuş, güneşli bir günde ışık şiddetinin yoğunluğundan göz bebeklerinin küçülerek göze giren ışık miktarının azaldığını aktardı. Durmuş, takılan güneş gözlüğü ne renk olursa olsun ışık miktarını azaltacağı için göz bebekleri büyüttüğüne işaret etti.

Yüzünüze Göre Güneş Gözlüğü Seçin

Güneş gözlüğünde kullanılan lensin gözü morötesi ışınlardan koruyamaması durumunda görme sisteminde geri dönülemez sağlık sorunlarına neden olabileceğini ifade eden Durmuş, şunları söyledi:

"Güneş gözlüğü almayı düşünenlerin sıklıkla ortaya koyduğu gerekçeler; spor aktiviteleri ve araç kullanımıdır. Bu tür kullanım amaçlarında, yansımanın fazla olabileceği göz önünde bulundurularak, sporcular için üretilen özel lenslerin veya polarize lenslerin kullanılması görüş kalitesini arttırır. Ayrıca, güneş gözlüğü çerçevesinde kullanılan malzemenin kalitesiz veya kişinin özelliklerine uygun olmaması alerjik etkinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Kaliteli malzeme ile yapılmış çerçevenin kişinin yüzüne uygun olması da dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Şakaklara ve yanaklara baskı yapacak şekilde kullanılan çerçeveler kişinin rahatsız olmasını ve daha gergin olmasına neden olabilir. Ayrıca kullanıcının yüz şekline uygun olmayan lensler prizmatik etkiyi ortaya çıkararak görüntünün kaymasına neden olur ve görüntü kalitesini olumsuz yönde etkiler."

Kaynak: gozlemgazetesi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.