Alerjik Hastalıklar Görme Kaybına Neden Olabilir!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, alerjik hastalıkların gözde bazı tahribatlara neden olduğunu ve bu nedenle de görme kaybı oluşabildiğini dile getirdi. Alerjik hastalıkların çocuk yaşta tedavi edilmesinin önemli olduğuna değinen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, aksi halde üzücü sonuçlar olabileceğine dikkat çekti.

Alerjik Hastalıklar Görme Kaybına Neden Olabilir!
16 Ekim 2016 Pazar 11:00

Alerjik hastalıkların tedavi edilmemesini keratokonusa neden olduğunun bilgisini veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, hastanın görme bozukluğu yaşadığıi hatta körlüğe kadar gidebilen bu hastalığın 12 – 13 yaş civarında başladığını ve 40 yaşına kadar gittikçe arttığının bilgisini verdi. Hastalığın çocukların gözlük takma ihtiyacı ile başladığını açıklayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, gün geçtikçe gözlük numarasında değişiklik olduğunu dile getirdi.

Astigmatta sürekli artma olduğu zaman hastalıktan şüphelenildiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, bu hastalığın tanısının kolay olduğunu, ancak geç kalınmaması gerektiğini belirtti. Erken tanıda tedavisi mümkün olan bu hastalığın diğer türlü körlüğe kadar giden ciddi bir hastalık olduğunun altını çizen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, hastalıktan kurtulmak için ışın tedavisinin uygulandığının bilgisini verdi.

Bir saat süren ışın tedavisi yöntemi ile hastaya tedavi uygulandığının bilgisini veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, tedavide geç kalındığı zaman hasta gözlük bile taksa görmede sıkıntı yaşadığını açıkladı. 

Kaynak : sumerhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.