Küçük Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Gözler ruhun aynası olduğu kadar dış görünüşün de çok önemli bir parçasıdır. Güzel gözlerin doğru makyajdan geçtiğini düşünüyorsanız doğru yerdesiniz

Küçük Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
06 Mart 2015 Cuma 11:54

İşte size küçük gözleri daha büyük göstermek için birkaç ipucu.

Her şeyden önce cildinizde hiç makyaj olmadığından, özellikle göz çevrenizi iyice temizlediğinizden emin olun. Gözlerinizi büyük göstermek için kullanacağınız en önemli koz açık renkli farlar ve göz kalemleri. Aydınlatıcı ve doğal renkler bir numaralı yardımcınız olacak. Krem rengi veya uçuk pudra rengi bir farı fırçanızın ucuna alın. Bir fon oluşturmak amacıyla bu açık renkli farınızı göz kapağınıza hafifçe uygulayın. Kaşınızın altında, kaş kıvrımınızın en yüksek noktasını bulun kaş kemiğiniz boyunca açık renkli farınızı sürün. Aynı göz farını göz pınarınızın etrafı ve göz kapağınızın burnunuza en yakın kısmında da uygulayın.

Kahverengi veya sıcak toprak renklerinde koyu bir far kullanacaksınız yine far fırçanızın ucuyla farınızı göz çukuru çizginize uygulayın. İnce bir çizgi olmasına ve tam olarak göz çukurunuzu belirginleştirmesine dikkat edin. Fırçayı göz kapağının dış kısmına doğu hareket ettirmeye çalışın. Daha sonrasında biraz daha açık renk bir far alıp, örneğin pembe veya kil rengi, göz çukuru çizginiz ile kaş kemiği hattınız arasında kalan kısma uygulayın. Sanki göz çukurunuzdan yukarı doğru bir ombre varmış hissi verdiğinizi düşünün. Göz kapağınızın ve kaş altınızın en açık tonda olması gerektiğini unutmayın.

Kirpik diplerinize kesinlikle koyu renk kalem veya eyeliner uygulamayın. Daha derin gözler ve bakışlar için alt kirpik çizginizin biraz altına koyu renk farınızı ince bir hat halinde uygulayabilirsiniz. Açık renk göz kaleminizi göz kapaklarınızın iç çizgisine uygularsanız gözünüzün beyazı daha iri görünecektir. Beyazdan ziyade krem rengi veya uçuk pudra rengini tercih etmekte fayda var. Rimel uygularken de dikkat etmek isteyeceğiniz şey kirpiklerinzin hem alt hem üstüne dipten uca doğru yoğun bir şekilde sürmek olmalıdır. Kirpiklerinizin uçlarının da rimelden nasibini alması çok önemlidir.

Bu gibi ufak hilelerle yaklaşık beş dakika içerisinde gözleriniz olduğundan çok daha büyük görünebilirler!


Kaynak: nasilkolay.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.