Gözlük Kullanmanız Makyaj Yapmanıza Engel Değildir!

Gözlük Kullanmanız Makyaj Yapmanıza Engel Değildir!
29 Ağustos 2015 Cumartesi 13:52


Sürekli gözlük kullanıyorsanız, gözlük imajınızın ve güzelliğinizin önemli bir parçası haline geliyor. Gözlükle çekici bir görüntü elde etmek mümkün değil diyorsanız yanılıyorsunuz! Makyajınızda uygulayacağınız bir kaç püf noktasıyla son derece etkili bir görünüm elde etmek elinizde. Gözlükle beraber abartılı göz makyajı yapmak doğru bir seçim değil. Bunun yerine, parlak ve canlı renkleri dudaklarınıza saklayın. Mor, bordo ya da pembe renkleri tercih edebilirsiniz. Koyu ve canlı bir renk ruj tercih ediyorsanız kıyafetlerinizin sade olması önemli.

Makyajınız kıyafetinizin tamamlayıcı olsun...

Bir gece kıyafeti ya da daha gösterişli bir elbiseyle ‘nude’ yani ten rengi tonlarında sade bir ruj tercih etmek daha uygun olacaktır. Gözlüğünüz bej ve kahverengi tonlarındaysa nude tonunu kullanmak en doğru tercih.

Göz makyajına gelince, göz kalemi yerine etkisi daha uzun süren ve akmayan eyeliner kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Eyeliner nasıl uygulanmalı derseniz, buna gözlerinizin gözlüklerle nasıl göründüğüne bakarak karar verebilirsiniz.

Gözlük çerçeveleriniz kalın ise eyelineri kalın sürerek daha çarpıcı bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Doğru yapılmış bir göz makyajı kendinizi iyi hissettirecek...


Gözleriniz küçük görünüyorsa, gözlerinizin şeklini eyeliner ile vurgulayabilirsiniz. Örneğin kedi gözü şeklinde bir makyaj ile gözlerinizi ön plana çıkarmanız mümkün. Gözleriniz olduğundan büyük görünüyorsa, eyeliner uygulamasına göz kapaklarınızın yarısından başlayarak istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.

Göz makyajında bir diğer önemli püf noktası, pudra ya da toz farlar! Pudra ya da toz farları kullanmaya özen gösterin.

Kremli olanları kullanırsanız kremler göz kapaklarınızda zamanla birikir ve gözlüklerin de verdiği sıcaklıkla göz makyajınızın terleyerek bozulmasına neden olabilir.

Rimel kullanmayı unutmayın. Rimel ile elde edeceğiniz uzun kirpiklerle, gözleriniz gözlüklerinizin ardından çok daha etkileyici görünecektir.

Rimelin yanı sıra, kaşlarınızı kaş kalemi ile belirgin hale getirip, onlara gözlüğünüzün çerçevesine uygun şekil vermeyi ihmal etmeyin. Özellikle kaşlarınızın kalkık kısmını kaş kalemi ile belirginleştirebilirsiniz.

Son olarak, allık kullanmayı ihmal etmeyin. Gözlükleriniz, yüzünüzün belli bir bölümünü kapatacağından yüzünüzü sıcak renklerdeki bir allık ile renklendirebilirsiniz. Allık tonunu gözlüğünüzün çerçevesiyle uyumlu renklerden de seçebilirsiniz.

Kaynak: divinia.com.tr



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.