Göz renginize uygun makyaj önerileri

Kahverengi, mavi, yeşil ya da ela... Göz renginize uygun makyajla gözlerinizi daha da çarpıcı yapın.

Göz renginize uygun makyaj önerileri
08 Ağustos 2014 Cuma 08:16

 

Makyajınızı göz renginize uygun yaparak, göz renginizi daha da vurgulayabilir, daha dikkat çekici bakışlara sahip olabilirsiniz. Mavi, yeşil, ela ya da kahverengi… Hangi göz rengine sahip olursanız olun, kendi göz renginize uygun makyaj tekniği ve renkleri seçmelisiniz. İşte her göz rengine uygun makyaj önerileri…

 

Mavi gözler için makyaj önerisi:
Mavi gözler için toprak ya da dumanlı tonlar önerilir. Çikolata ve bej tonları mavi gözler için uygundur. Mavi, siyah, mor, gümüş tonlarında farlar, mavi gözlerin çekiciliğini artırır. Göz kalemi için, kahverengi, gri, mavi, bakır, altın, bronz ve mor seçebilirsiniz. Rimel seçerken, koyu gri, lacivert ve kahverengi seçin, mavi gözlerinizi daha da vurgulayın.

 

Mavi gözlere yakışmayan tonlar
Tüm pembe tonlarının yanı sıra özellikle sıcak pembe, şeftali ve fuşya tonlarından uzak durun!

 

Yeşil ve ela gözler için makyaj önerisi:
Altın ile yumuşak mor tonları, yeşil ve ela gözlüler için harika bir seçim. Koyu yeşil, koyu kahve, küllü kahverengi ve haki tonlarıyla gözlerinizin yeşili ortaya çıkar. Yeşil ve ela gözlere, siyah, altın rengi, yeşil, lacivert ve gri tonlarında göz kalemi çok yakışır. Maskara seçimindeyse tercihleri, siyah ve kahverengi olmalıdır.

 

Yeşil ve ela gözlere yakışmayan tonlar
Açık kahverengi tonların yeşil ve ela gözlü kişilere yakışmaz.

 

Kahverengi gözler için makyaj önerisi:
Eğer kahverengi gözleriniz varsa, far alırken açık pembe, parlak bej ve kayısı tonları tercih etmelisiniz. Açık şampanya ve pudra renklerindeki farlar, kahverengi gözleri daha da vurgular. Bakır, haki, bronz ve açık kahverengi tonlarındaki farlar ile, kahverengi gözler sıcak ve tatlı bir hal alır. Eğer çekici görünmek istiyorsanız, neon tonlarında mavi ve parlak yeşil tam size göre. Kahverengi gözlere yakışan göz kalemi, patlıcan moru, mürdüm, siyah ve grip tonlarında olmalıdır. Maskaraya gelince… Kahverengi gözlere, kahverengi ve siyah renkli rimel yakışır.

 

Kahverengi gözlere yakışmayan tonlar
Koyu yeşil ve turkuaz renkler kahverengi gözlere yakışmaz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.