Göz Makyajı İçin Gerekli Malzemeler Neler?

Göz makyajı her bayanın özellikle özen gösterdiği makyaj alanıdır.

Göz Makyajı İçin Gerekli Malzemeler Neler?
17 Ocak 2015 Cumartesi 11:29

Makyajda öne çıkan gözler kusursuz görünmelidir. Göz makyajı için gerekli malzemeler ve bu makyaj malzemelerinin işlevlerini Cilt.net olarak sizler için yazdık.

 

1 – Göz Makyajında Fırçalar 


Aplikatör seçimi göz makyajında oldukça önemli, eskiden kalma sünger aplikatörler artık çok başarısız. Far setlerinde bulunan bu ürünler birçok göz makyajını daha da kötü gösterebiliyor. Artık farklı markaların, göz makyajı için özel olarak ürettiği ürünlerden almak daha doğru göz makyajı yapmanız için yeterli. Göz makyajı fırçalarını ister set şeklinde ister bütçenize göre tek tek satın alabilirsiniz.

 

2 – Eyeliner


Gözleri vurgulayan ince bir ayrıntı olan eyeliner kesinlikle olmazsa olmazlardan. Eyelinerın nasıl çekildiğini bilmek şart. Kötü çekilmiş bir eyeliner tüm makyajı gölgeler. Boş zamanınızda aynanın karşısına geçin ve eliniz alışana kadar sürekli göz üstüne en düzgün eyelinerı çekmeye çalışın. Bunun için bile ucu oldukça kullanışlı eyelinerlar piyasada bulunmakta.

 

3 – Rimeller


Maskara seçimi,Cilt.net ekibi olarak bizim tercihimiz iki tane farklı maskara kullanmanız. Uygun veya daha pahalı ürün tercih etmek size kalmış bir durum. Ama her halukarda biri ince uzun gösteren biride dolgun kalınlaştıran maskara kullanınız. Maskara bazları da ince ve seyrek kaşları olanlar için tercih edilebilecek bir ürün. Maskara bazı sürdüğünüz rimelin daha çok göz alıcı durmasını sağlayacaktır.

 

4 – Far Kullanımı


Far hepimiz illaki kullanmışızdır. Fakat işin basit kısmı tek renk far sürmek. Zor kısmı ise göze gölge verip daha derin bakışlar elde etmekten geçer. Far seçiminde en doğal ve naturel renkler kahve tonlarından geçiyor. Kahve tonlarında satın alacağınız palet harika bir gölge yapmanızı sağlar.

 

5 – Kaş Kalemi Yada Kaş Fırçası


Kaşlar yüzün ve gözlerin yansımasıdır. Çünkü masum veya sinirli görünmenizi etkileyen kaşlar gözler kadar önemlidir. Kaş renginize uygun bir kaş kalemi edinerek kaşlarınızda abartıya kaçmadan oynamalar yapabilir kaşlarınızın daha dolgun ve kusursuz görünmesini sağlayabilirsiniz. Kaş kalemi sonrası şeffaf bir rimelle kaşların görünümünü rahatlıkla sabitleyebilirsiniz.

 

6 – Göz Bazı

 

Göz bazı eyeliner, far veya kapatıcı kullanımını sabitlemek için kullanılan bir üründür. Gözlerinize uyguladığınız her ürünün gözden akmasını ve gün boyu etkisini sürdürmesini sağlar.

 

Kaynak:cilt.net

 

 

 

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.