VİTRİNLERİMİZ...

Vitrinlerimizde fiyatı değil ürünü öne çıkarmalıyız!

VİTRİNLERİMİZ...
29 Haziran 2015 Pazartesi 15:46

VİTRİNLERİMİZ...

30 yıldır vitrin yaparım, mütevazi olmayacağım çok da güzel vitrin yaparım. Bir gözlüğün duruşunu veya yerini on kez değiştirdiğimi hatırlarım. Beni izleyen sanat icra ediyorum sanabilir. Tüketici içeriye girdiği zaman, "sizde çok farklı gözlükler var" yada "sizin çeşidiniz çok zengin" dedirtecek şekilde vitrin yaparım. Bizler bireysel, butik müesseseler olarak, vitrinlerimize çok özen göstermeliyiz.


Vitrinlerimizde fiyatı değil ürünü öne çıkarmalıyız.
..

Tüketiciyi fiyat etiketleriyle içeriye çeken zihniyet, içeride de yine fiyatlarla satışa devam etmek zorunda kalır. Bizler günde 3-5 satış gerçekleştiren müesseseleriz. Bu satışların zincir mağazalarınkinden farklı olması gerekir. Gerekir ki ayakta durabilelim, genel giderlerimizi çıkarabilelim.

Siz değerli meslektaşlarımı vitrinlerimizle ilgili bir konuda uyarmak istiyorum. Vitrinlerinizde öne çıkaracağınız yani baktığında tüketicinin ilk dikkatini çekecek görselinizi yada standınızı planlarken çok dikkatli olun. Çünkü vitrine bakıp içeriye giren kişi %90 vitrinde gördüğü bir ürünü denemek isteyecek veya ona yakın bir ürün alacaktır. İşte sizin varlığınıza en büyük desteği sağlayacak bu ürünün, kârlılığı en yüksek ürünlerden olması gerekir. Eğer vitrininizin baş köşesine, her yerde tekel maddesi gibi bulunan, fiyatı rekabetten taban yapmış bir ürünü koyarsanız, vay halinize.

Değerli meslektaşlarım, hediye standlar, görseller, cephe giydirmeler, dekor yardımları, geziler, hediyeler bütün bunlara dikkat edin. Sizin vitrinleriniz en pahalı reklam alanlarıdır.

Vitrinlerinizi, en çok satan değil, size en çok kazandıran ürünlere ayırın.

 

Saygılarımla,

Burçin KÜÇÜKÖREN
GÖZKOOP Yönetim Kurulu Başkanı







İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.