Uyarmaktan yorulduk..!

TEİS, internetten satılan ilaçlar hakkında bir açıklama yayınladı.

Uyarmaktan yorulduk..!
22 Ağustos 2017 Salı 12:22

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, internetten satılan zayıflama ilacı ile bir gencin hayatını kaybetmesi üzerine internetten satılan ilaçların tehlikeleri konusunda bir açıklama yaptı.

Saydan; "İnternet üzerinden satılan ürünler hakkında vatandaşları ve sağlık otoritelerini uyarmaktan artık yorulduk, uyarmanın yetersiz olduğu artık görülmeli" dedi.

TEİS'in açıklaması şöyle;

İNTERNETTEN İLAÇ SATIŞINA ARTIK "DUR" DEMELİ!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, internetten satılan ve ölüm saçan bitkisel ilaçlar konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı. Ecz. Nurten Saydan, Adana'da internetten aldığı zayıflama ilacı ile yaşanan ölüm olayına dikkat çekerek, "İnternetten satın alarak bilinçsiz ilaç kullanmayın" çağrısında bulundu. 

Ecz. Nurten Saydan, internetten satılan ürünlerin DSÖ rakamlarına göre yarısının sahte olduğunu bütün kamuoyunun bilmesine rağmen, özellikle eğitimli kişilerin bu ilaçlara rağbet etmesinin düşündürücü olduğuna vurgu yaptı.

Ecz. Nurten Saydan, internet üzerinden satılan ürünler hakkında vatandaşları ve sağlık otoritelerini uyarmaktan artık yorulduk, uyarmanın yetersiz olduğu artık görülmeli diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:              

"İnternetten ehil olmayan kişilerce satılan bitkisel ilaçlar insanların sağlığını riske etmekte. Bir ürüne ilaç şekli verilmiş ise yani tablet, kapsül, şurup, damla, ampul vs. şeklinde ise bunlar ilaçtır. Ürün artık ilaç olmuştur. Adı masumca “takviye edici gıdalar” olan, bir sürü yönetmelik, genelge gibi yasal yöntemler kullanılarak satışa sürülen bu ürünlerin izin belgeleri Sağlık Bakanlığı’ndan alınmak zorundadır.

Yasalarda ismi “takviye edici gıda”, halk arasında “bitkisel ilaç “ olan bu ürünler kontrolsüz, denetimsiz bir şekilde internetten amaçları sadece para kazanmak olanlar tarafından pazarlanmaktadır.

İsimleri sebze, meyve veya bir takım egzotik bitkilerle özdeşleştirilerek, sanki yepyeni bir buluşmuş gibi, son derece doğal, zararsız olarak tanıtılan bu ürünlerle vatandaşlarımız, özellikle gençlerimiz kandırılmaktadır.

Gençlerimiz rahatlıkla internete girerek ve bu ürünleri alabiliyor. Sonrası malum. Sonuç basında gencecik bir canın kurtarılamadığı, hayatını kaybettiği haberi. Bunlar çok acı ama maalesef gerçek. Özellikle de eğitimli kişilerin bu ürünlere rağbet etmesi düşündürücü bir durum.

İNTERNETTEN SATILAN ÜRÜNLERİN YARISI SAHTE

Lütfen artık buna dur diyelim, ister bitkisel ister kimyasal olsun ilaç internetten satın alınacak bir ürün değildir. DSÖ rakamlarına göre internet ve benzeri ortamlarda satılan bu ürünlerin % 50’sinin sahte olduğunu hepimiz biliyoruz. O zaman neden bu ilaçlara para verelim, neden kullanıp canımızdan olalım? Sahte olanların içine ne konulduğu dahi tespit edilemiyor.

Bu ülkenin tek bir sağlık otoritesi vardır, o da Sağlık Bakanlığı’dır. TEİS olarak Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyoruz: Bu ürünlerin izni, ruhsatı, kontrolü artık tamamen Sağlık Bakanlığı’na geçmelidir.

Kaynak : evrensel.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.