OKULLARDA GÖZ TARAMASI YAPILDI!

Gölcük Lions Kulubü’nden öğrencilere anlamlı etkinlik

OKULLARDA GÖZ TARAMASI YAPILDI!
21 Ekim 2017 Cumartesi 14:32

Her ay düzenledikleri farklı bir ekinlik ile dikkat çeken Gölcük Lions Kulubü bu ayki etkinliğinde Dünya Görme Günü ile ilgili olarak 17 ve 18 Ekim tarihlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Tıp Merkezi ile birlikte Değirmendere’de bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği 3 tane ilkokul’da göz taraması gerçekleştirildi.

157 öğrencinin göz taraması yapıldı

Değirmendere Cengiz Topel ve Müfit Saner ilkokulu 1.sınıf öğrencilerine 17 Ekim salı günü sabah 09:00’da başlanan göz taraması akşam 17.30 a kadar sürdü. Bu taramada Cengiz Topel İlkokulu’ndan  77, Müfit Saner İlkokulu’ndan 45 olmak üzere toplam 122 öğrencinin göz taraması yapıldı. 18 Ekim çarşamba günü Değirmendere Mehmet Akif ilkokul 1. ve 2.  sınıf öğrencilerinden toplam 35 öğrencinin göz taraması gerçekleştirildi.

Körlük ve görme kusurları konusunda dikkat çekildi

Gölcük Lions Kulüp Başkanı Nihal İzlal Tezgiden konuyla ilgili olarak, “Dünya Görme Günü                        Dünya  Sağlık  Örgütü ve Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı öncülüğünde birçok resmi ve sivil örgütün katılımıyla kurulan uluslararası VISION 2020  (Görme Hakkı) Right to Sight inisiyatifince her yıl Ekim ayının 2. Perşembe günü Dünya Görme günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Görme Günü önlenebilir  körlük ve görme kusurları konusunda küresel dikkat çekmek için 2020 yılına kadar her yıl Ekim ayının ikinci Perşembe günü düzenlenen bir farkındalık günüdür. Bizde bu farkındalığı sağlamak ve daha belkide hiç göz doktoruna gitmemiş küçük öğrencilerimize bir göz taraması yoluyla ulaşmak ve onlara yaşatmak istedik.

Başkan Tezgiden Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Tıp Merkezi’ne teşekkür etti

Tabi isterdik ki daha fazla öğrenciye ulaşalım farkındalık yaratalım ve onları ileri göz hastalıklarından koruyalım. Bu ayki etkinliğimiz için bize yardımcı olan Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. Projemizinin gerçekleşmesi için bize  izin verdiler. Ayrıca kentimizin güzide tıp kuruluşlarından Gölcük Aile Tıp Merkezi ailesine bizlere bu projede yardımcı olan göz doktorumuza, sorumlu hemşiremize ve yardımcı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarsız bir hayat düşünemediğimizi belirtiyoruz.

Yeterli görme keskinliği olmadan öğretim ve eğitim olmaz

Her yaşta gerekli bütün muayeneler mutlaka yapılmalıdır. Uluslararası sivil toplum örgütleri ve bizler Lions kulüpleri olarak körlüğün önlenebilir ve kolay tedavi edilebilir nedenlerini ortadan kaldırmak için güç biriliği yapıyoruz. Çünkü Yeterli görme keskinliği olmadan öğretim ve eğitim olmaz” dedi.

Kaynak : golcukhaber.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.