GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER KENDİ MÜESSESELERİNE HASTA YÖNLENDİRMEK AMACIYLA ÖZEL ANLAŞMA YAPAMAZ!

GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER KENDİ MÜESSESELERİNE HASTA YÖNLENDİRMEK AMACIYLA ÖZEL ANLAŞMA YAPAMAZ!
01 Haziran 2017 Perşembe 12:41

Optisyenlik müesseselerinin özel, tüzel kişi, kurum ve kuruluşlarla özel anlaşma yapmak suretiyle buralardan kendi müesseselerine hasta yönlendiremeyeceklerine dair Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonun Kamusen' e yönelik yaptığı çalışma.

Sayın üyelerimiz değerli meslektaşlarımız,

Bir süre önce Federasyonumuz üye Derneklerinden, Karadeniz Gözlükçüler ve Optisyenler Derneğimizden gelen bir bilgilendirme üzerine, Samsun ilimizde Türkiye Kamusen adına optisyenlik müesseselerinin bir kısmıyla ikili indirim anlaşması yapıldığı bilgisine ulaşılmıştır.

Sağlık Hizmetleri SGK tarafından karşılanan Kamu görevlileri adına, sendikal faaliyet gösteren bir konfederasyonun, üyeleri adına optisyenlik müesseseleri ile (mevcut tek tip) SGK Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzeme Sözleşmesi dışında, farklı hizmet sunumu algısı yaratacak şekilde ikili anlaşmalar yapması yada indirim iddiaları ile bir kısım optisyenlik müesseselerine hasta yönlendirmesi ve yersiz talep yaratma sonucu doğurması kabul edilemez bir girişim olduğundan konu Federasyonumuz Yönetim Kurulunca değerlendirilmiş ve Federasyon Avukatımız tarafından 11.05.2017 tarihinde Karşıyaka 5. Noterliği 13497 yevmiye no ile Türkiye Kamusene anılan sözleşmelere son verilmesi yönünde ihtarname çekilmişti.

18.05.2017 tarih ve Ankara 48. Noterliğinden 05550 yevmiye no ile gelen cevabi ihtarnamede; Türkiye Kamusen tarafından, iptalini talep ettiğimiz ikili anlaşmalar ile ilgili talebimiz haklı ve yerinde bulunduğundan bahisle, söz konusu ikili anlaşmaların Konfederasyon olarak tarafı olmamalarına rağmen, şikayet konusu il temsilciliklerinin uyarıldığı ve bu tür anlaşmalara son verilmesi yönünde ikaz edildikleri bigisi edinilmiştir.

Meslektaşlarımız arasında haksız rekabete sebep olan ve yersiz talep yaratmak suretiyle kamu zararına yol açabilecek bu türden anlaşmalara, Ege Federasyonu Yönetim Kurulu olarak bu örnekte olduğu gibi her zaman karşı olacağımızı ifade ederken, benzeri uygulamalar hakkında bilgisi olan meslektaşlarımızı duyarlı davranmaya ve gereğinin yapılabilmesi için Federasyonumuza bilgi vermelerini  rica ederiz.

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu

İndirim anlaşması yapılan kurumların işaret edildiği görsel

Türkiye Kamusene hitaben Federasyonumuzun gönderdiği ihtarname

Türkiye Kamusenden Federasyonumuza gelen cevabi ihtarname ve eki


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.