Göz seğirmesinin nedeni vitamin eksikliği çıktı!

Göz seğirmesi kuşkusuz herkesin başına gelmiştir... Peki, göz kapağı seğirmesi neden olur? İşte sebepleri…

Göz seğirmesinin nedeni vitamin eksikliği çıktı!
16 Haziran 2017 Cuma 09:21

Sol göz seğirmesi uykusuzluktan, magnezyum eksikliğine kadar pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Ayrıca egzersiz sonrası ya da göz yorgunluğu yaşadığınızda, uzun süre kafein ve sigara tüketildiğinde de görülebilmektedir. Sol göz kapağı seyirmesinin diğer nedenlerini sizler için araştırdık.

Sol göz kapağı seyirmesinin nedenleri:

D vitamini eksikliği

D vitamini yetersizliği kalsiyum emilimini azaltarak sol gözde seğirmeye yol açabilir. Göz seğirmenizin nedeni D vitamini eksikliği ise doktorun verdiği D vitamini ilacını kullanmalı ve balık, balık yağı, süt ve süt ürünleri gibi gıdalar tüketilmelidir.

B12 vitamini eksikliği

B12 vitamini eksikliği de sol gözde seğirmenin nedenlerindendir. B12 ilaçları kullanarak veya balık, kuzu eti ve dana eti gibi B12 açısından zengin gıdaları tüketerek bu eksikliğinizi giderebilirsiniz.

Alerji

Toz, polen gibi alerjiler de sol gözde seğirme yapabilir. Gözlerin ovulması histamin üretir ve bu sol göz kapağının seğirmesine yol açar.

Bazal Ganglia gibi nörolojik hastalıklar

Bazal Ganglia, hareket kontrolünden sorumlu olan beynin yapısında oluşan bir bozukluktur. Bu hastalık, karbon monoksit zehirlenmesi, kafa travması, aşırı doz ilaç kullanımı, enfeksiyon, karaciğer hastalığı ve tümörler yoluyla beynin hasar görmesinden kaynaklanır.

Sol göz seğirmesi nasıl geçer?

Göz kapağı seyirmesinin yok edilmesi için göz kapağı kasının rahatlatılması gerekir. Diğer bir deyişle gözleri kapatmak ve dinlendirmek faydalı olur. Geçmeyen durumlar da ise, bir göz doktoruna başvurmak gereklidir. 

Kaynak : aksam.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.