Göz Renklerinin Dünya Üzerindeki Dağılımı Nasıl?

Parmak izi gibi, her insanın göz rengi yalnızca kendine özgüdür, Peki, göz renklerinin dünya üzerindeki dağılımı nasıl? hangi göz renkleri en yaygın ve en nadir olan hangileridir?

Göz Renklerinin Dünya Üzerindeki Dağılımı Nasıl?
23 Şubat 2019 Cumartesi 10:22

Parmak izi gibi, her insanın göz rengi yalnızca kendine özgüdür, Peki, göz renklerinin dünya üzerindeki dağılımı nasıl? hangi göz renkleri en yaygın ve en nadir olan hangileridir?

İnsan gözü hem güzel hem de eşsizdir. İnsan gözünün rengini iki faktör belirler; irisin pigmentasyonu ve irisin içinden geçen ışığı dağıtma şekli. Genler, insan gözünde ne kadar melanin bulunacağını belirler. Melanin ne kadar çoksa, göz o kadar koyu olur. Bununla birlikte, bazı insanlarda göz renklerinin mevcut ışık miktarına bağlı olarak değişme eğiliminde olduğu görünebilir. Bunun nedeni, gözün içindeki çift iris tabakasıdır.

Kahverengi gözler:


Kahverengi gözler dünyadaki en yaygın göz rengidir, dünya nüfusunun% 55 ile %79’unda kahverengi gözlere sahip olduğu tahmin edilmektedir. Kahverengi göz rengi baskın bir genetik özelliktir ve gözdeki melanin fala olması ile oluşur. Dünya nüfusunun yarıdan fazlasında f kahverengi gözleri var; Asya ve Afrika’da neredeyse herkesin kahverengi göz rengi bulunmaktadır. Kahverengi gözler tipik olarak diğer göz renklerinden daha koyu renklidir ve bazı kişilerde siyah olaraktan da görülmektedir.

Mavi gözler:


Dünyanın yaklaşık% 8 - %10’unun mavi gözleri var. Gözde mavi pigmentasyon yoktur ve bu nedenle mavi renk, irisin ön katmanındaki düşük melanin seviyesinin bir sonucudur. burada mavi rengin irisden yansıdığı şekilde ışığın saçılmasıyla oluşur. Mavi gözler kahverengi gözlerden daha az görülmekle birlikte, sık sık kuzey Avrupa ülkelerinde görülür. Dünya nüfusunun yaklaşık% 8’inin mavi gözlere sahip olduğu tahmin edilmektedir. Finlandiya da mavi göz en yaygın olan ülkedir ve Finlandiya nüfusunun % 89’unda mavi göz bulunmaktadır.

Ela gözler:


Dünyanın yaklaşık% 5’inin ela gözleri var. Ela gözler ışığın geliş açısına, rengine ve kuvvetine göre bakır ile yeşil arasında değişen çok renkli bir görünüme neden olabilir.

Yeşil gözler:


Dünya nüfusunun yalnızca% 2’sinin yeşil renkli gözlere sahip olduğu tahmin edilmektedir. Yeşil göz rengi genellikle ela göz rengiyle karıştırılır, ancak tamamen ayrı ve belirgindir. Yeşil göz rengi, dünyanın dört bir yanındaki nadir renklerden biridir.

Göz Renklerinin Dünya Üzerindeki Dağılımı:

Sıra

Göz Rengi

Dünya Nüfusunun Tahmini Yüzdesi

1

Kahverengi

% 55 -% 79

2

Mavi

% 8 -% 10

3

Elâ

5%

4

Kehribar(Amber)

5%

5

Yeşil

2%

6

Gri

% 1 den az

7

Kırmızı

% 1 den az

8

Heterokromi(Göz Rengi Farklılığı)

% 1 den az

Kaynak: www.egezegen.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
biinmez - 3 yıl önce
ben mavi gözlüyüm
Avatar
yusuf - 2 yıl önce
bu ne abiiii