YSK dan İstanbul Oda Seçimlerinde Beklenen Karar

Turgut Vardi ve Ramazan Özmutlu'nun üyelikleri iptal edildi.

YSK dan İstanbul Oda Seçimlerinde Beklenen Karar
25 Ağustos 2020 Salı 21:31

23 Ağustos Pazar günü yapılan 1. Bölge İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası seçimlerinde Yeşil listeden aday olarak seçilen İstanbul Odası Geçici yönetiminden Turgut Vardi ve Ramazan Özmutlu'nun üyelikleri Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.


22 Ağustos Cumartesi günü yapılan  Genel Kurulda geçici yönetimin hem geçmiş yıl faaliyetleri hemde bütçesi ile harcama kalemleri ibra edilmemişti, bunun sonucunda  geçici yönetimin yer aldığı Yeşil listenin seçime kanunen giremeyeceği genel kurula katılan üyeler ve  diğer başkan adayları tarafından dile getirilmişti.


6643 sayılı yasanın 19.maddesinde belirtildiği üzere “  İdare Heyeti odanın bilançosunu ve bütçesini hazırlayarak murakıp raporu ile birlikte umumi heyete sunar. Odanın durumu ile muamele ve faaliyetleri hakkındaki raporunu umumi heyete okuduktan sonra ibrasını ister. İbra edilmeyen  idare heyeti düşmüş sayılarak yeni bir idare heyeti seçilir. Yeni seçilen idare heyeti eski heyetin müddetini tamamlar  ve bu suretle düşen idare heyeti azası aradan iki sene geçmedikçe tekrar seçilemezler.  İbareleri çok açık olmasına rağmen yeşil liste tüm itirazlara rağmen seçime girmişti.


YSK tarafından alınan kararları aşağıda dikkatinize sunuyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.