Yılda Bir Kere Göz Muayene Şartı Getirilmeli

Çok sayıda sürücü trafikte tehlike saçıyor.

Yılda Bir Kere Göz Muayene Şartı Getirilmeli
14 Temmuz 2019 Pazar 15:00

Yılda Bir Kere Göz Muayene Şartı Getirilmeli

Göz sağlığı yerinde olmayan çok sayıda sürücünün trafikte tehlike saçtığını söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kubilhan Elmas, “Görme sorunu yaşayan bir sürücüyle trafikte karşılaşmak istemezsiniz. Görme kaybı yüzde 90’a kadar düşen sürücüler var. Bu nedenle hem ehliyet alırken, hem ehliyet sonrası özellikle de taksi, otobüs ve servis şoförlerine yılda bir kez göz doktoruna muayene zorunluluğu getirilsin” önerisinde bulundu.

Öneri Sağlık Bakanlığı’na da sunuldu.

BÜYÜK BİR iHMAL

Ehliyetin alınma sürecinden sonra görme muayenesi yapılmadığı için zamanla görme yetisi azalan sürücülerin hem kendilerinin hem de diğer sürücü ve yayaların can güvenliğini tehdit ettiğini belirten Elmas, şunları söyledi: “Kişi, çoğu zaman görme yetisinin azaldığının farkında bile olmuyor. Geçtiğimiz günlerde ünlü bir otobüs firmasının şoförlerinden birinin ameliyatını yaptım. İki gözünde görme yüzde 10’a kadar düşmüştü. Buna rağmen hasta sadece bir gün önce İstanbul’dan yolcu taşımıştı ki durumu en az 6-7 aydır bu şekildeydi. Bu çok büyük bir ihmal. Bu ihmal onlarca, yüzlerce cana mal olabilir.”

Kaynak: www.hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.