Yeni Kararlar, Yeni Adımlar

Sektörümüzün en etkili optik fuarı Silmo Istanbul’a 2023’de katılmama kararı aldık.

Yeni Kararlar, Yeni Adımlar
10 Kasım 2023 Cuma 14:36

Yeni Kararlar, Yeni Adımlar
 

Değerli Meslektaşlarım,

Opak Lens 20 yaşına yaklaşıyor… İnsanların gençlik dönemlerinin başı olan 20 yaş, şirketlerin de en verimli, en olgun, en aklı başında zamanlarını temsil ediyor. Opak Lens'de bu yaşın getirdikleriyle ilerleyerek, geçmiş yılların verilerini analiz ederek tecrübelerini birikime çevirmiş, kazanılan deneyimleri özümsemiş, tüm organlarıyla daha etkin ve verimli işleyen bir yapıya sahip olmanın avantajlarını yaşıyor.

Yeni bir karar…

Bugün sizlere bu yazıyla, üzerinde bir süredir düşündüğümüz, enine boyuna inceleyip değerlendirerek aldığımız yeni bir kararı duyurmak istiyorum. 2013 yılından bu yana düzenlendiği her sene yer aldığımız, sektörümüzün en etkili optik fuarı Silmo Istanbul’a 2023’de katılmama kararı aldık.

Silmo İstanbul, bence optik sektörü için önemli bir değerdir. Optiklerle, tedarikçi ve toptancı firmaların bir araya geldiği etkili bir platformdur. Yurtdışı fuar ziyaretlerimle mukayeseli değerlendirmeler yaptığımda da Silmo İstanbul’u her zaman çok başarılı bulurum. Organizasyonu yapan firmanın ortakları ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, yaptıkları işi takdir ettiğimi de çokça dile getirmişliğim vardır. 2023 yılında da her sene olduğu gibi başarılı bir organizasyonun gerçekleştirileceğine inancım tamdır.

Ekonomi ve “verim”…

Bugün, hepimiz 2023 yılının ekonomik açıdan zorluklar içerdiğini biliyoruz. Biz bu yılın başında kendimize önemli bir kural koyduk! Opak Lens olarak her işimize karar verirken, her projemizi bütçelendirirken tüm değerlendirmelerimizi “VERİMLİLİK” kriterini dikkate alarak hareket ettik ve etmeye de devam ediyoruz. 2022 Aralık ayında 2023 bütçesini oluştururken fuar kalemini bütçe planına bir şerh maddesiyle eklemiş ve yaklaşan günlerde yeniden gözden geçirip değerlendirmeye karar vermiştik. Günümüze döndüğümüzde Dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik belirsizlik, bütçe kalemlerimizi tekrar gözden geçirmemize neden oldu. Fuarlara harcayacağımız bütçenin optiklere ve çalışanlarımıza yansıtılmasının daha verimli olacağına inanıyoruz.

Sonuç olarak, uzun zamandır sürdürdüğümüz çalışmaların değerlendirmesine baktığımızda Silmo 2023 fuarına katılmama kararı almamızın birincil nedeni “verimlilik” kıstasımızla bağdaşmamasıdır.

Daha verimliyi mümkün kılmak…

Fuarlar için ayırdığımız bütçenin deprem bölgelerindeki optiklerin desteklenmesinde, saha ekiplerimizin mevcut müşterilere çeşitli ve etkili alım şartları sunmasında kullanarak hem sektörümüze daha çok fayda sağlamış, hem de kendi “verimlilik” kriterimizi korumanın daha doğru olacağını düşünmekteyiz.

Planlama ve Hedefler…

İlk olarak Pandemiden önce yoğun olarak yaptığımız seminerlere yeniden ağırlık vereceğiz. İl il dolaşarak optiklerimize ürünlerimizi tanıtıp, sektördeki gelişmeleri aktardığımız zamanlarda sağladığımız sosyal birlikteliği bu yıl yeniden harekete geçirme kararındayız.
 Halihazırda 2024 yılı sonuna kadar 15 ilde seminer vermek üzere hazırlıklarımıza başladık.

Sözün özü, biz her yıl fuara yaptığımız yatırımı, sektörümüze katkı sağlamak üzere doğrudan bağımsız optiklerin yararına olacak uygulamalara akıtmak üzere kollarımızı sıvadık. Her şey ticaret değil, kazandıklarımızın bir kısmıyla ülkemize geri ödemeyi de unutmamak lazım…

Bu yıl katılımcısı olmadığımız Silmo İstanbul fuarında bizi göremeyen müşteri ve dostlarımızın gözü bizi arayacak, bunu çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar fuarın en sevdiğimiz yanı siz sektör mensuplarını standımızda ağırlamak ve sohbet etmekti. 20 yıla yakındır birlikte çalışıyoruz, hep yanınızdayız. Birbirimizi artık çok iyi tanıdığımızı düşünüyorum. Bu kararımızla size daha fazla avantaj sağlayacak satış anlaşmaları ile yanınızda olacağız.

Kalın Sağlıcakla,

H. Erol Harbi
Yönetim Kurulu Başkanı

Opak Lens
Cihan Medikal
Akay Optik
Optik Gazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.