Yakın Gözlük Gerekmeyebilir!

Türk bilim adamları yaşlanmaya bağlı göz hasarını durduran yeni bir hücre tedavisi geliştirdi.

Yakın Gözlük Gerekmeyebilir!
02 Şubat 2023 Perşembe 14:59

Yakın Gözlükle İlgili Önemli Gelişme! Türk bilim adamlarından umutlandıran çalışma

Türk bilim adamları yaşlanmaya bağlı göz hasarını durduran yeni bir hücre tedavisi geliştirdi. Dünyada ilk defa yapılan bu yeni tedavi ile 40 yaşın üzerindeki en büyük problemlerden biri olan yakını görme problemi ortadan kalkabilir.

DNA’ların ucunda bulunan ve yaşla birlikte kısalan telomerlerin kırılmasını önleyerek gözün hücresel yaşlanmasını durduran tedavi, hücre kültürü ve hayvan deneylerinde başarılı sonuçlar verdi.

İlaç hâline getirilerek, yakın görme kaybı, yaşa bağlı göz kuruluğu, katarakt ve halk arasında sarı nokta olarak bilinen makula dejenerasyonu gelişiminin önlenmesini hedefleyen yeni tedavi, bu yılın sonunda yapılacak Faz-1 ve Faz-2 çalışmaları ile insanlar üzerinde denenmeye başlayacak.

Kaynak: www.turkiyegazetesi.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.