Üstün Özellikli EYEART Multifokal Özel Üretim Camlar

EYEART Multifokal camların özelliklerini biliyor musunuz?

Üstün Özellikli EYEART Multifokal Özel Üretim Camlar
24 Haziran 2019 Pazartesi 13:38

Üstün kalite ve hizmet politikasıyla uzun yıllardır İzmir’deki fabrikasında gözlük camı üretimini sürdüren yerli ve milli sermayeli AKAY OPTİK tarafından freeform teknolojisi ile üretilen EYEART Multifokal camlar gerek üretim tekniği gerekse bünyesinde bulundurdukları özellikleri ile yıllardır optisyenlik müesseselerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

  • Tüm EYEART Multifokal camların Freeform teknolojisiyle üretildiğini biliyor muydunuz?
  • EYEART Freeform camların 0.01 diyoptri yüzey hassasiyetiyle üretildiğini, böylece kullanıcının görüş kalitesi ve kullanım konforunun maksimuma çıktığını biliyor musunuz?
  • “Optics First” teknolojisiyle üretilen EYEART Freeform camların yanal alanlardaki görüş bulanıklığını minimize ettiğini, yüzme efektini de azaltarak kullanıcıların camlara çok kısa sürede adapte olmasını sağladığını biliyor muydunuz?
  • “EyeView” teknolojisiyle üretilen EYEART Freeform camların tüm yüzeyinin “piksel piksel” 3 boyutlu olarak işlendiğini, oblik sapmaları bu teknolojiyle önemli oranda ortadan kaldırdığını biliyor muydunuz?
  • “Edge Blending” teknolojisiyle üretilen EYEART Freeform camların yüksek konkavlarda daha ince kenar kalınlığı ile üretilebildiğini biliyor muydunuz?
  • EYEART Freeform camların kişiye özel “terzi usulü” üretilebildiğini biliyor muydunuz?

*Kişiye özel üretilen camlarda yüksek diyoptrilerde ve yüksek silindirik değerlerde bile daha geniş bir görme açısı, çok yüksek bir görme konforu olmaktadır.

“GÖRME TEKNOLOJİSİNDE SANAT”

FREEFORM TEKNOLOJİSİ NEDİR?

FreeForm reçete değerlerinin camın yüzeyine uygulanmasını sağlayan bir yüzey işleme teknolojisidir. Klasik yöntemlerde belirli cam kalıpları ile iki boyutlu yapılabilen yüzey işlemesi, FreeForm makinelerinde elmas bir uç vasıtasıyla tüm cam yüzeyine üç boyutlu olarak “piksel piksel” yani çok daha hassas bir şekilde uygulanabilmektedir.

NEDEN EYEART KULLANMALIYIM?

Gelişmiş bilgisayar tasarım programları kullanılarak üretilen EYEART FREEFORM camların tasarımında, tescilli «Eyeview» ve «Optics First» teknolojileri uygulanmaktadır. Bu teknolojilerle üretilen 0.01 diyoptri hassaslıktaki yüzeyler sayesinde, ışığın kırılması esnasında oluşan oblik aberasyonlar düzeltilirken, kullanıcının yüz ve çerçeve parametrelerine göre (kişiye özel) üretim yapılabilmektedir. Böylece adaptasyonu çok kolay ve görme alanları çok geniş olan multifocal ve tek odaklı camlar üretilebilmektedir.

  • «EYEVIEW» teknolojisi ile görme alanları daha geniş camlar
  • «OPTICS FIRST» teknolojisi ile EYEART camlara daha kolay ve çabuk adaptasyon
  •  Konveks EYEART Freeform multifokal camlar daha düz ve estetik
  • «EDGE BLENDING» teknolojisi ile daha ince konkav EYEART Freeform camlar

KULLANICI İÇİN FAYDASI: Optics First Teknolojisi tüm alanlarda keskin, konforlu bir görüş sağlar. Ölü alan diye tabir edilen yanal alanlardaki görüş bulanıklığını minimize eder, ayrıca «yüzme efektini» azaltarak kullanıcının cama çok kısa bir sürede adapte olmasını sağlar ve memnuniyetini artırır.

EYEVIEW TEKNOLOJİSİ

KULLANICI İÇİN FAYDASI: EYEVIEW teknolojisi camların tüm yüzey için performansını inanılmaz derecede artırır. Bunun nedeni, optik merkez dışındaki bakışlarda ışığın kırılımından kaynaklı oblik sapmaları bu teknoloji sayesinde neredeyse tamamen ortadan kaldırılmasıdır.

Eyeview teknolojisi ile çok gelişmiş programlar kullanılarak, cam üzerindeki binlerce farklı noktadan geçen ışınların kırılmaları, çapraz(oblik) bakış da dikkate alınarak hesaplanmakta ve Progresif yüzey oblik aberasyonlara karşı optimize edilmektedir.  

KULLANICI İÇİN FAYDASI: Edge Blending teknolojisi camların dış kenarlarını belirli oranda düzleştirerek, camların incelmesini ve hafiflemesini sağlar. Böylelikle özellikle yüksek konkav reçetelerde çok daha estetik camlar üretilmesini sağlar.

EYEART KİŞİYE ÖZEL CAMLARIN AVANTAJLARI

EYEART markası altında multifokal ve monofokal olarak “kişiye özel” cam üretimi yapılabilmektedir. Kişiye özel tanımı optik camlarda üretimin belirli standart parametrelere göre değil, kullanıcının seçmiş olduğu çerçevenin yüzünde duruşuna göre özel olarak alınan değerler baz alınarak (terzi usulü) üretildiği anlamına gelmektedir. Kişiye özel olarak üretilen camlarda alınması gereken özel parametreler şunlardır:

  • Verteks mesafesi (CVD):. Korneanın tepe noktası ile takılı camın iç yüzeyi arasındaki mesafedir. Ortalama değeri 12 – 14 mm dir. Ortalamanın altında ya da üstünde olduğunda kullanıcının reel diyoptrileriyle görmesini olumsuz olarak etkileyebilir. Ayrıca verteks mesafesi arttıkça camların kanal genişliği performansı düşer. (Key hole effect – Anahtar deliği etkisi)

  • Pantoskopik açı (WPA): Yüzün dikey düzlemi ile çerçevenin pozisyonu arasındaki açıya pantoskopik açı denir. Ortalama değeri 8 – 10 derecedir. Özellikle orta ve yakın mesafedeki görüş konforu açısından çok önemlidir.

  • Çerçeve Baz Açısı (FFFA): Çerçeve düzleminden çerçeve eğiminin ölçümüdür. Çerçeve ideal olarak eğimlidir ve başın şeklini takip eder. Ortalama değerleri 0 - 5 derecedir. Doğru eğimli çerçeve oblik sapmaları azaltır. Periferik görüşün net – bulanık olmasında önemli etkisi bulunmaktadır.

  • Monoküler PD ve Çerçeve Boyutları: Multifokal ve monofokal tüm camlarda odak ölçüleri çok önemlidir. Sağ ve sol göze ait pupilla mesafeleri (RPd – LPd) mutlaka ayrı ayrı alınmalıdır.(monoküler). Ayrıca yine sağ ve sol göze ait pupilla yükseklikleri de ayrı ayrı alınmalı (RH – LH) ve camların montajı bu ölçülere göre yapılmalıdır.

Kişiye özel parametrelerle üretilen multifokal EYEART PREMIUM veya monofokal EYEART MASTER camları, daha geniş bir görme açısı, maksimum görüş netliği ve konforu sağlamaktadır. Yüksek diyoptrilerde ve silindirik değerlerde standart üretimlere göre performans farkı çok daha belirgindir. Kullanıcıya çerçeve seçimi konusunda istediği çerçeveyi seçebilme imkanı sağlar. Sipariş aşamasında çerçeveye ait boyut bilgileri verilirse (A Boyutu – B Boyutu – DBL – Çerçeve şekli) camlar seçilen çerçeve için en ince ve estetik olacak şekilde üretilir. Tüm bu avantajları düşünüldüğünde kullanıcı memnuniyetini maksimuma çıkarır.

EyeArt kişiye özel Multifokal özel üretim camlar hakkında daha detaylı bilgiyi Opak Lens şubelerinden ve satış temsilcilerinden alabilirsiniz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.