Türk Kökenli Tasarımcı İntel’e Proje Geliştirdi

Paris Moda Haftası için, Türk Kökenli Tasarımcı İntel’e geliştirdiği yeni projesini görücüye çıkardı.

Türk Kökenli Tasarımcı İntel’e Proje Geliştirdi
04 Ekim 2016 Salı 15:59

Gözlük ve bir kemerden oluşan bu konsept tasarım stres seviyesini ölçerek insanları sakinleşmesine yardımcı oluyor.

Geçtiğimiz gün Paris Moda Haftasında düzenlenen 2017 İlkbahar/Yaz defilesinde Hüseyin Çağlayan, Intel ile yaptığı işbirliği açıkladı. İntel teknolojisi ile donatılmış olan gözlük ve kemer könseptli bu proje moda ve teknolojinin gelecekteki entegrasyonları ve potansiyeli hakkında bize bazı fikirler veriyor.
turk-kokenli-tasarimci-intele-proje-gelistirdi_02

Bu konsept üzerinde kalp hızı, solunum ve Elektroensefalogram (EEG) ile beyin dalgaları aktivitesinin ölçen sensörlerle donatılmış Intel Curie teknolojili gözlük, Bluetooth LE bağlatısı üzerinden biyometrik verileri kemer bildirir. Gönderilen bu veriler kemer üzerinde bulunan Intel Compute Stick teknolojili küçük bir bilgisayar tarafında işleyerek projektör yardımı ile bir görsele çevirerek kullanıcısı bilgilendiriyor.

Küçük bir Pico projektör bulunan kemerde stres seviyesine bağlı olarak stres azaltma teknikleri başlatan cihaz kullanıcısının stres seviyesine ek olarak ayrıca stresi azaltan bazı ufak hareket ve görselleri gösteriyor.

turk-kokenli-tasarimci-intele-proje-gelistirdi_01
turk-kokenli-tasarimci-intele-proje-gelistirdi_03

Şuan için son kullanıcı için hazır olmayan bu cihaz “Oda Ruh Hali” temalı teknolojik bir koleksiyon şeklinde. Yani marketten satın alınıp kullanılacak şekilde değil. Ancak bu ve bunun gibi projelerin geliştirilmesi giyilebilir teknolojinin hayatımıza girmesi de kolaylaşacak.

Kaynak : teknovudu.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.