TRT 1 Engelsiz Sesler Programına Konuk Olan ‘Opak Lens’ Önemli Mesajlar Verdi

29 Aralık Cuma günü saat 10.00’de TRT Radyo 1’de yayınlanmış olan ‘Engelsiz Sesler’ isimli radyo programına, Opak Lens AŞ İş Geliştirme Müdürü Fatma Küçüktaş konuk oldu.

TRT 1 Engelsiz Sesler Programına Konuk Olan ‘Opak Lens’ Önemli Mesajlar Verdi
10 Ocak 2018 Çarşamba 10:38

Engelli bireylerin ve yakınlarının sorunlarını dile getiren, bu sorunların çözüm yollarını ararken, seslerini duyurmayı amaçlayan; yapımcılığını ve sunuculuğunu R. Deniz Peköz’ün yaptığı, yardımcılığını Dilek Demirbilek Topçu’nun gerçekleştirdiği programda göz sağlığı, lens ve gözlük kullanımına dair önemli konulara değinildi. Programda ayrıca Opak Lens’in şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu sosyal sorumluluk projeleri konuşuldu.

Sağlık sektöründe çalışıyor olmanın birçok sorumluluğu da beraberinde getirdiğini belirten Fatma Küçüktaş, 6164 optik mağazasının yüzde seksen yedisine Opak Lens’in hizmet verdiğini söyledi. Kaliteli kontak lens, gözlük camları ve lens solüsyonlarının bu optik mağazalara doğru bir şekilde gitmesinin kendileri için önemine değinen Fatma Küçüktaş, optik mağazalardaki doğru ürünün yine aynı şekilde doğru ve hızlı bir şekilde son tüketiciye ulaşmasını sağladıklarını ifade etti.
 

"Optik Sektörü Bir Sağlık Sektörüdür"

Optik sektörünün, sağlık sektörü olduğuna dikkat çeken Fatma Küçüktaş, gözlük camı ve kontak lensler, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun yönetmelikleri çerçevesinde satılabiliyor. Yaptığımız çalışmalar ve sattığımız ürünlerimizin hepsi, 5193 sayılı Optisyenlik hakkında kanun ile yönetmelikler dahilinde satılan ürünler. İşin içinde sağlık olduğu için bu ürünlerin satış ve pazarlamasının, yasalarla sınırlarının çizilmiş olduğuna dikkati çeken Fatma Küçüktaş, doğru bir şekilde odaklanmış ve kaliteli bir gözlük camının önemine değinerek, gözün doğrudan korneasına temas eden kontak lenslerin bir tıbbi protez olduğunu vurguladı. Bir sağlık ürünü olan lenslerin kaliteli olmasının, doktor kontrolünden sonra göze uygun bir şekilde optik mağazalardan alınmasının önemine dikkat çeken Opak Lens İş Geliştirme Müdürü, aynı şekilde kullanıcının da kontak lens kullanırken birtakım hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Opak Lens’in tüm bu konulardaki hassasiyetine değinen Fatma Küçüktaş, gözün çok önemli bir organ olduğunu belirterek, kontak lenslerin kesinlikle doktor kontrolünde ve optik mağazalardan satın alınması gerektiğine vurgu yaparak, aksi halde gözde sorunlar yaşanabileceğini hatta bu sorunların görme kayıplarına kadar gidebileceğini belirtti. Zaman zaman bu tarz sorunlar yaşayan kişilerin kendilerine ulaştığını ifade eden Fatma Küçüktaş, Opak Lens olarak internette sağlıksız ve gelişigüzel bir şekilde satılan, kalitesiz lensler için sağlık ve kanunlar dahilinde hassas bir şekilde mücadele ettiklerine dikkat çekti.
 

'Bizim İçin Sağlık Her Zaman Ticaretten Daha Önce Gelir'

Opak Lens’in 23 ilde 34 depo ile çok hızlı bir şekilde, kaliteli ve doğru ürünleri optik mağazalara ulaştırdığını dile getiren Fatma Küçüktaş; kaliteli ve uygun fiyatlı lensleri, hızlı bir şekilde optik mağazalara ulaştırarak, kullanıcının kontak lenslere hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde ulaşmasını sağladıklarını belirtti.

Sağlığın, kendileri için ticaretten daha önce geldiğini dile getiren Opak Lens İş Geliştirme Müdürü, bu düşünce ile her zaman hizmet verdiklerini vurguladı.
 

'Sosyal Sorumluluk Projelerine Önem Veriyoruz'

Opak Lens olarak Silmo İstanbul Fuarı’nda, görme engelliler için 2 yıldır sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Fatma Küçüktaş, 2016 yılında Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ile birlikte yürütülen Gören Parmaklar projesinde, görme engelli çocuklar için Braille daktilosu bağış kampanyası organize edildiğini, toplanan bağışlar ile 4 adet Braille daktilosu alımı yapılarak, görme engelli çocuklara ulaştırıldığını belirtti.

2017 yılında da, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği işbirliğiyle görme engelli küçükler için yardım projesi organize edildiğini, toplanan bağışlar ile görme engelliler için görme engelli bastonları, Braille alfabeli hikaye kitapları, görme engelli özel kalemleri ve özel kabartmalı haritalar alınarak, görme engelli çocuklara ulaştırıldığını söyledi.

29 Aralık Cuma günü saat 10.00’da TRT Radyo 1’de yayınlanmış olan ‘Engelsiz Sesler’ programının tamamını, buradan dinleyebilirsiniz.
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.