TİKA'dan Sırbistan'a Donanım Desteği!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan Zvezdara Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği’ne donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA'dan Sırbistan'a Donanım Desteği!
14 Eylül 2015 Pazartesi 11:46


TİKA’nın Sırbistan’da sağlık sektörünün geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Bu çerçevede TİKA tarafından başkent Belgrad’da bulunan ve Başkent halkı için büyük önem taşıyan Zvezdara Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği’ne tıbbi ekipman desteğinde bulunuldu. Tıp fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Özel Eğitim  Fakültesi öğrencilerine de pratik eğitim veren bahse konu hastanede yılda 3 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, Belgrad şehrinde bulunan tek oftalmoloji kliniği olma özelliğine sahip olan hastanenin katarakt ameliyatı bekleme listesinde 3 binden fazla kişi bulunuyor. Bu kapsamda TİKA ile Sırbistan’da faaliyet gösteren Zvezdara Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği işbirliğiyle gerçekleştirilen katarakt ameliyatı gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyulan tıbbi cihaz temini konusunda alınan fakoemülsifikasyon cihazı ve ilgili ek malzemeleri törenle teslim edildi.



TİKA desteği ile Klinik Merkezi’nin tedavi kalite ve kapasitesinin arttırılacağı, hasta bekleme süresinin mümkün olduğunca azaltılacağı hedefleniyor. Teslim töreninde açıklamada bulunan Hastane Müdürü Prof. Dr. Petar Svorcan, göz sağlığının korunmasının önemine dikkat çekerek, TİKA’nın göz sağlığı alanında Sırp vatandaşlarına katkıda bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayrıca TİKA tarafından sağlık alanında gerçekleştirilen teknik yardımlardan dolayı Türkiye halkına teşekkürlerini sunduğunu belirten Hastane Müdürü Prof. Dr. Svorcan, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.


TİKA Belgrad Koordinatör Yardımcısı M. Akif Şekerci ise Sırbistan’daki TİKA faaliyetleri ile ilgili bilgiler vererek, söz konusu malzeme ve tıbbi ekipman desteğinin gönülden yapıldığını belirterek her zaman yapılacak işler olduğunu ve el ve gönül birliğiyle insanlara huzurlu ve mutlu bir yaşam sağlamak için elbirliğiyle çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: milliyet.com.tr

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.