Tıbbi Cihazlara Şok Cezalar!

Denetlemelerde 825 adet tıbbi cihaz ve kozmetik ürünlerinde ciddi bir risk tablosu ortaya çıktı.

Tıbbi Cihazlara Şok Cezalar!
02 Ocak 2016 Cumartesi 09:07

Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen 825 adet tıbbi cihaz ve kozmetik ürünlerinde ciddi bir risk tablosu ortaya çıktı. Yapılan denetimlerde, piyasaya arz edilmiş teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edildi.

Kozmetikte özellikle kadınların kullandığı tüy dökücü spreyler en çok tehlike saçanlar listesinde yer alırken, sık sık kullandığımız kolonyalı mendiller de bu listede yer alıyor. Tıbbi cihazlarda özellikle Türkiye, Çin, Almanya, İsviçre ve Güney Kore menşeili, sonda, idrar torbası, şırınga, lens, platin, egzama ve mantar için kullanılan bazı kremler, zayıflatıcı ilaçların bazıları, gazlı bezler ve oksijen makineleri gibi ürünler de yine en çok tehlike saçanlar listesinde.

Yapılan denetimler sonucunda toplamda 215 adet tıbbi cihaz ve kozmetik ürün teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz bulunarak firmalara yaklaşık 919 bin 307 lira para cezası kesildi.

Kaynak: haber.star.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.