Takma Kirpik Kör Ediyordu!

22 yaşında göz rengi değişti, hiçbir şey göremiyor.

Takma Kirpik Kör Ediyordu!
14 Mayıs 2024 Salı 10:16

Şu anda 22 yaşında olan Lillie Barrett, daha güzel kirpiklere sahip olmak için takma kirpik taktırdı. Ancak bu davranışı onu gözünden etti.

Lillie Barrett kontak lens kullanırken kirpik taktırdıktan sonra Kasım 2022'de sol gözünde kaşıntı yaşamaya başladı. Korneası da yavaş yavaş puslu griye dönüşmüştü.

Lillie bu gözünün kör olduğunu, diğer gözünün ise net olarak göremediğini iddia ediyor. O sırada 20 yaşında olan Güney Londralı kadın, randevusundan sadece birkaç saat sonra gözünün sulanmaya başladığını söyledi.

Ertesi sabah göz akıntısı hâlâ devam ediyordu, bu yüzden Lillie, göz damlası veren bir kimyageri ziyaret etmeye karar verdi. Sadece iki gün sonra semptomları daha da kötüleşti. Göz şişmeye başladı ve korneasında sarı pislik birikmeye başladı. Devamında ise sol gözü tüm görüşünü kaybetti.

Tek gözünü kullanarak zar zor görebildiğini fark ettiğinde doktora gitmek üzereydi. "Herhangi bir 3 boyutlu görüşüm yoktu. Her şey düz görünüyordu çünkü sol gözle göremiyordum" diye açıkladı.

Doktorlar, Lille'in korneasında ülser olduğunu keşfetti; bu ülser, gözün dış tabakasında açık bir yara oluştuğunda ortaya çıktı.

Uzmanlar, Lille'e ameliyat olmadığı sürece görüşünü geri kazanamayacağını söyledi. "Olanlar karşısında şok olduğum için gözyaşlarına boğuldum" diyen Lillie başlangıçta göz damlası ve ağrı kesici reçeteyle hastaneden taburcu edildi.

Ancak Mayıs 2023'e kadar kontroller için geri dönmek zorunda kaldı. Altı ay boyunca gözünün rengi bozulmadı ve bu süre zarfında insanların ona "tuhaf" bakması nedeniyle kendine olan güvenini kaybetti.

Lillie, enfeksiyondan neredeyse bir buçuk yıl sonra sol gözünün hâlâ tam olarak görmediğini iddia ediyor.

Lillie şunları söyledi: "Göz damlalarını kullandıktan ve hastane kontrollerini yaptırdıktan sonra görüşüm yavaş yavaş geri gelmeye başladı. Ocak 2023'te gözümün rengi hala çok kötüydü ve gözbebeğimin siyah kısmını göremiyordunuz. Yaklaşık 6-7 ay boyunca gözüm bu şekildeydi. Nisan 2023'e gelindiğinde gözümün rengi büyük oranda geri döndü. Çok yakından bakmadığınız sürece bunu fark etmeniz pek mümkün değil. Artık görebildiğimden çok daha fazlasını görebiliyorum ama görüşüm hâlâ kötü."

Lillie, görüşünü geri kazanmasına yardımcı olmak için kendisine ameliyat teklif edildiğini ancak başlangıçta ameliyatın getirebileceği riskleri duyduktan sonra bunu reddettiğini söyledi.

Kaynak: https://www.milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.