Suriyeliler Türkiye’ye Göz Estetiğine Geliyor

Araplar ve Suriyeliler, saç ekiminden sonra göz ameliyatları için de Türkiye'nin yolunu tuttu. İstanbul ve Ankara'daki göz hastanelerindeki Arap ve Suriyeli müşteri sayısı her geçen gün artıyor. KDV'lerini geri alabilmeleri ve fiyat avantajı sayesinde göz ameliyatlarında Arapların ve Suriyelilerin tercihi Türkiye oluyor.

Suriyeliler Türkiye’ye Göz Estetiğine Geliyor
19 Nisan 2018 Perşembe 13:24

Türkiye son günlerde göz estetiği konusunda Arap ve Suriyeli vatandaşların akınına uğradı. Şöyle ki eskiden saç ekimi için gelen yabancılar şimdilerde ise hem göz estetiği için hem de gözlük takmamak için ameliyat olmaya geliyor. Turistler bu ameliyatları genellikle İstanbul ve Ankara’da yer alan hastanelerde gerçekleştiriyor.

Daha önce Türkiye'ye gezmek için gelen Arap ve Suriyeli turistler, şimdilerde ise göz estetiği veya göz ameliyatları için geliyor. Uzmanlar son aylarda bu yoğunluğun ise gittikçe arttığını belirtti. Şöyle ki İstanbul ve Ankara’daki bazı hastanelerde gelen hasta sayısı 30 gün içerisinde 60’ı geçti. Gerçekleşen bu yoğunluğun sebebini ise yetkililer; son teknolojiyle donatılan hastanelere, uzman sağlık ekiplerinin becerilerine ve ekonomik tedavi imkânlarının daha elverişli olduğuna bağlıyor.

Hastaların Sayısında Yaz Aylarında Artış Yaşanıyor
Yaz aylarında Arap ve Suriyeli vatandaşların göz hastalıkları konusunda daha fazla rağbet gördüğünü belirten Göz Nurunu Koruma Vakfı, Bayrampaşa Göz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Barış Yeniad , sozcu.com.tr’ye açıklamasında,” Zamana eşit oranda dağılmış Arap ve Suriyeli hastalarımız var. Yaz aylarında yaşadığımız yüksek orandaki Arap ve Suriyeli hasta artışını bu yaz da bekliyoruz.” dedi.

En Çok Tercih Edilen Göz Estetiği
Doç. Dr. Barış Yeniad,” Özellikle Retina hastalıkları, gözlüksüz hayatı sağlayan operasyonlar ve göz estetiği konularında hizmet almak için hastane ve şubelerimize gelmeyi tercih ediyorlar.” dedi.

“Bize Güveniyorlar”
Türkiye'nin,  Arap ve Irak’tan  gelen hastaların birinci tercihi olduğunu söyleyen  Hüseyin Kılavuz, yaptığı açıklamada “Son aylarda Arap ve Iraklı hasta sayımızda bir artış var. Arap ve Iraklı hastaların Türkiye'yi tercih etmesinin en büyük sebebi güven duymalarıdır. Bu güven, hekim kalitesi ve en gelişmiş tıp teknolojilerinin ülkemizde kullanılmasından kaynaklanıyor. Sağlık amaçlı gelen Arap ve Iraklı turistler, kişi başına minimum 2 bin dolarlık döviz bırakıyor.” ifadelerini kullandı.
 
Fiyatlar Daha Avantajlı
Gelen hastaların 3 önemli faktöre dikkat ettiğini belirten Kılavuz, “Hastaların Türkiye’yi tercih etmesini sağlayan birincisi faktör teknolojik üstünlük; ikincisi, gittikleri hastanenin genel hizmet açısından kalitesi; üçüncüsü ise uygulanan fiyatların daha avantajlı olduğunu görmeleridir.” dedi.
 
Kaynak: Sözcü
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.