Seçime 12 Gün Kaldı Hesap Sorma Vakti

Bu noktada biz sektör mensuplarının görevi, beklentilerimizi ortaya koymak ve oldu–bittiyi kabul etmeden hesapları sormak yoluyla kendimizi bir üst yönetim biçimine çıkmaya alıştırmaktır.

Seçime 12 Gün Kaldı Hesap Sorma Vakti
11 Ağustos 2020 Salı 18:31

Seçime 12 Gün Kaldı !
HALA HESAP VEREN YOK!

Değerli Meslektaşlarım,

Seçime 12 gün kaldı. Seçimden 1 ay önce sorduğumuz sorulara resmi bir cevap almadığımız gibi 25 Temmuz günü Optik Gazete’de yayınlanan Geçmiş Dönem Raporu Ne Zaman Gelecek? Sorumuz da ortada kaldı. Ve geçmiş dönemin hesaplarına ilişkin bir hesap bilgisi gönderilmedi!

Arasında benim de bulunduğum, İstanbul Bölgesine kayıtlı sayıları 1600’e yaklaşan gözlükçü-optisyen olarak her birimiz geçen yıl 1,762.20 TL aidat ödedik. Muhtemelen seçimden hemen sonra 1,221.80 TL olarak yeni dönem aidatımızı ödeyeceğiz. Ama geçtiğimiz dönemde, toplam olarak yaklaşık 2 Milyon 800 Bin TL’yi geçen bu gelir nereye harcandı, bilgi alamıyoruz.

Genel Kurul davetiyesinde 22 Ağustos 2020 Cumartesi günü gündemine maddeler düşülmüş. O gün yönetim kurulu bilançosunun tetkik edileceği, Oda’nın çalışma raporunun ve gelecek dönem bütçesinin müzakeresi yapılacağı ve onaylanacağı da gündem maddeleri arasında.

Geçmiş döneme dair hesabı o gün vermek yeterli midir? Kim o gün o raporu hızlıca tetkik eder, doğruluğunu kontrol edebilir ki? Rapor sunmak, incelemek, üzerinde tartışmak zaman ister. Açıklık ve şeffaflık maddesi bunun çoktan sunulmuş, üzerinde çalışmaya, tartışmaya açılmış olmasını gerektirirdi. Bu çalışma tamamlanmadan önümüzdeki döneme dair çalışma raporunu ve bütçe çalışmasını nasıl inceleyip onaylayacağız? Bu bir “oldu-bitti” yaklaşımıdır. Eski dernekçilik, kooperatifçilik zihniyetinden çıkılması, Oda-Birlik yönetimi anlayışına geçilmeye çalışılmalıdır. Ve bu noktada biz sektör mensuplarının görevi, beklentilerimizi ortaya koymak ve oldu–bittiyi kabul etmeden hesapları sormak yoluyla kendimizi bir üst yönetim biçimine çıkmaya alıştırmaktır.

Üstüne üstlük, davetiyede Cumartesi katılımın mecburi olduğu yazıyor, ancak sektör mensuplarından geçici yönetimin kapı kapı dolaşıp onlara “Cumartesi günü gelmeniz gerekli değil, siz işinizi yapın, Pazar’a gelip oy vermeniz yeterli,” diye sözlü bilgi verdiklerini duyuyoruz.

Tam tersine, 1. Bölgede bulunan tüm sektör mensuplarımızın Cumartesi günü mutlaka ve mutlaka toplantıya gelmeleri ve geleceğimizi şekillendirecek oluşuma katkıda bulunmaları şarttır.

Geçici yönetim bu dönemin hesabını sessiz sedasız kapayıp, yeni döneme de adaylık başvurusunda bulunuyor. Olmaz.

  • Bizlere verdiğimiz aidatların nereye gittiğini kuruş kuruş bildirmeleri gerekiyor.
  • Bu dönemde hangi çalışmaları tamamladıklarını bildirmeleri ve çalışma raporunda olduğu halde yapılmayan işleri tek tek anlatmaları gerekiyor.
  • Oy isterken SGK yıllık sözleşme bedelinin aidatlarımızdan kesileceğine dair söz vermişlerdi, ne oldu, neden sözlerinde durmadılar anlatmaları gerekiyor.

Evet Değerli Meslektaşlarım,

İki çağrım var:

  • Birincisi Oda seçiminde aday olan 4 listenin başkanlığını yürüten meslektaşlarıma:

    Lütfen Cumartesi ve Pazar günü toplantıya avukatlarınızla katılın. Bir şekilde bu genel kurulu son derece kanuna ve usülüne uygun şekilde yürütmemiz gerekiyor ki, geçmişteki sorunları tekrar tekrar yaşamayalım.

    Artık sektörün temsilciliğine aday olan kişilerin dernekçi zihniyetinden çıkması ve her faaliyetlerini yasalara ve usüle uygun yürütme sorumlulukları bulunmaktadır.

     
  • İkinci çağrım ise 1. Bölge’de bulunan meslektaşlarıma:

    22 Ağustos Cumartesi ve 23 Ağustos Pazar günü İstanbul Bölgesi’nin tüm geleceği ve kaderi şekillenecek. Lütfen ne yapın ne edin, bütün işlerinizi bir kenara bırakarak orada olun. Sadece Pazar günü oy vermeye gitmek yetmez! Asıl kararların hepsi Cumartesi günü çıkacak.

    Lütfen gelin ve sorun. SORMAZSAK ALIŞKANLIK OLACAK.

    Derneklerde kimse hesap sormadı. Kooperatiflerde de sorulmuyor. Orada palazlanıp burada da aynı alışkanlıkları devam ettirmek isteyenlere hesap sorma zamanıdır. Bir tek Ege Kooperatifinde hesap soruldu, bakın oradaki sorunlar düzeltildi.

    Demokraside katılımcı olmak vatandaşlık hakkı ve yükümlülüğüdür. Çoğunluk gelmez ise azınlık çoğunluğu yönetir.

    Bilinmeyen bir geleceğe, istemediğiniz bir oluşuma imza atmamak için
    CUMARTESİ GÜNÜ DE MUTLAKA TOPLANTIDA OLUN!

Çoğunluğun orada olması için biz Opak Lens ve Optik Gazete’nin tüm kaynaklarını seferber etmeye hazırız. Bu kutsal görevi yerinize getirmeniz için bu duyuruları yapmaya devam edeceğiz ve elimizden gelen desteği sağlamaya çalışacağız. Lütfen siz de yakın meslektaşlarınızla konuşarak 22 ve 23 Ağustos programında onların da mutlaka katılımcı olmaları için etkide bulununuz.

1. Bölge Gözlükçü-Optisyenler Odası’nın bu genel kurulunu olması gerektiği şekilde yüksek katılımla, demokratik bir ortamda yapma şansımız var. Çarşaf liste ile yapılacak bu oylamada dürüst, sektöre hizmete hazır, şeffaf davranacak, sorumluluk ve liyakat sahibi kişilerden oluşacak en iyi karmayı oluşturma konusunda ümidimiz yüksek. Yeter ki 1. Bölge mensupları olarak iki günümüzü layıkıyla bu işe ayıralım.

Kalın sağlıcakla,

Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı
Harbi Optik

Opak Lens
Akay Optik

Cihan Medikal

Optik Gazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akkaya Optik/Avni Akkaya - 4 yıl önce
Söz,yetki,karar tüm meslektaşlarımızındır düşüncenizi yansıtacağınız bu önemli iki gün de genel kurulun yapılacağı Etiler Anadolu lisesinde bulunarak yetkinizi özgür iradenizle kullanın