Sağlıkta “Yerli ve Milli” Dönemi

Tıbbi cihaz alımında yerliye teşvik yağacak, ihalelerde yüzde 15 avantaj sağlanacak.

Sağlıkta “Yerli ve Milli” Dönemi
28 Ağustos 2018 Salı 09:37

Türkiye, dövizdeki kur oyanlarına karşılık sağlıkta yerli ve milli üretim hamlesi yaptı. Sağlıkta 10 milyar dolarlık ithal ürünleri, yerli ve milli üretime çevirmek için harekete geçildi. Sağlık ihalelerinde, yerli malına yüzde 15 fiyat avantajı sağlanacak.

Kamuda tasarruf kararları, sağlıkta yerlileşmeyi hızlandırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dövizdeki kur oyununu yerli ve milli üretimle lehimize çevireceğiz" diyerek yeni dönemde sağlık harcamalarında ithalatın azaltılacağı, yerli ve milli üretimle ihracatın hedefleneceği mesajını verdi.

Teşvik Verilecek

Sağlık Bakanlığı ve SGK, sağlık ürünlerinin alımında yerli ve milli ürünlere öncelik verecek, Türkiye'de üretilmeyen ürünlerin ise yerli üretimini teşvik edecek. Yeni dönemde yerli firmanın kapasitesini artıracak ve diğer yerli firmaları piyasaya çekecek teşvikler verilecek.

İhalelerde fiyatı yüzde 15'e kadar yüksek olsa da kamu alımlarında yerli firmadan ürün satın alınacak.
 
Kaynak: Yeni Asır
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.