Saç Telinden 10 Kat İnce Lens Geliştirildi

Kameralar, akıllı telefonlar ve gözlükler üretilen devrimsel nitelikteki lens ile adeta çağ atlayacak.

Saç Telinden 10 Kat İnce Lens Geliştirildi
18 Şubat 2016 Perşembe 11:10

 Kameralar, akıllı telefonlar ve gözlükler üretilen devrimsel nitelikteki lens ile adeta çağ atlayacak.

İnsan saçından 10 kat ince olan düz ve ultra ince lens; hafiflik ve sağlamlık anlamında cihazlarda önemli bir gelişmeye yol açmış olacak. Utah Üniversitesi’nden Prof. Rajesh Menon ve ekibinin Scientific Reports’ta yayımladığı “Ultra-Geniş Bant Odaklama için Kromatik-Görüntü Bozulması-Düzeltmeli Kırınımlı Lensler” adlı makalesine göre, daha önce kamera ve cihazlarda kullanılmasının imkânsız olduğu düşünülen ultra ince optik lenslerle ilgili bu gelişme oldukça kayda değer.

Geleneksel kameralarda birden fazla kavisli lens kümesi, ışığın renklerini tek bir noktaya bükmek için kullanılmakta. Yeni düz lenslerdeyse ışık lens ve kavislerdeki mikro yapılarla etkileşime giriyor. Ek olarak bu süper akromatik lensler cam veya plastik gibi herhangi bir transparan materyalden yapılabiliyor. Örneğin akıllı telefonların incelmesinde ve hafiflemesinde önemli bir rol üstlenebilecek bu düz lenslerin kullanımı için ilk uygulamaların 5 yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak: techno-labs.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.