Optik Sektöründe Mafyavari Kooperatif Başkanı Kim?

Böyle bir kişinin Oda Başkanı olması içinize siniyor mu?

Optik Sektöründe Mafyavari Kooperatif Başkanı Kim?
13 Ekim 2020 Salı 15:04

Erol Harbi'den Sektöre Duyuru:

Adalet İşler, Hak Yerini Bulur!

Değerli Meslektaşlarım,

Bir Kooperatif Başkanı düşünün. Aynı zamanda Federasyon Başkanlığını da üstlenmiş. Sonra da bir bakıyorsunuz kendi bölgesinde Oda Başkanı olmuş. Kimdir bu kişi ve ben neden bu kişi hakkında sizlere bilgi veriyorum?

Önce şunu belirtmek isterim; birçoğunuz gibi ben de işim gereği birçok değişik insan tanıdım. Bazı insanlar kendilerini tanıtırken mangalda kül bırakmazlar; erdemli olmaktan, dürüst olmaktan bahsederler. Biraz tanıma fırsatı bulunca bir de bakarsanız hiç öyle biri değildir. Kendini olduğu gibi değil de, göstermek istediği gibi anlatmaktadır. O nedenle ben her zaman kişilerin sözlerine değil, yaptıklarına bakarım.

İşte sözü özüne uymayan bu Kooperatif Başkanı, tüm yazılarımda yazdığım ve icraatlarımda ortaya koyduğum “şirketimiz Opak Lens bağımsız optiklerin yanındadır” tutumunu kendi menfaatleri için kullanmıştır.

2016 ve 2017 yıllarında Kooperatif için Opak Lens'ten satın aldığı kontak lenslerin parasını 2 sene boyunca ödememiştir. Hem suçlu, hem güçlü misali tehditler savurmuştur. Hatta mafyavari tavırlarla konuşup, sağda solda Opak Lens hakkında ileri geri konuşmuştur. (Bu konu ile ayrıca Savcılığa da verilmiştir.)

Borcu olduğunu kabul ettiği noktada da “Ben Federasyon Başkanıyım, ben Kooperatif Başkanıyım, nasıl istersem öyle öderim” demiş ve bizimle mutabakat yapmadan 15 ay vade yaparak senetler göndermiştir.

Opak Lens olarak ihtiyacı olan kooperatiflere zamanında tabii ki çok destek olduğumuzu bilenler bilir. Ama ortada kötü niyet ve açık bir istismar olunca, bu dernek başkanına bir daha kimseye haksızlık etmemesi konusunda bir ders vermek de kaçınılmaz olmuştur. Durum mahkemeye taşınmış, söz konusu şahsa Opak Lens tarafından dava açılmıştır. Geçtiğimiz hafta sonuçlanan davada alınan kararla bu kişi %20 inkâr tazminatı (yaklaşık 60.000 TL civarı) ödemeye mahkum olmuştur.

Şu anda bu dernekçi başkan, yaşadığı bölgenin Oda Başkanıdır... İlkokulda sınıf başkanımızı bile, iyi ahlaklı, çalışkan, verdiği sözleri tutan, hak yemeyen, adil arkadaşlarımız arasından seçerdik. Bu kişinin en fazla 3 ayda ödemesi gereken rakamı 3 senede ödeyen bir kişi olduğunu düşününce, ticarette böyleyse, “vay optiklerin haline!” diye düşünmemek elde değil.

Bu yazıda sizlere çok acı bir gerçeği aktarıyorum. İlgilenen kişilere de mahkeme belgesini özelden göndereceğim. Ancak burada sektör olarak gerçekten durup düşünmemiz gerekiyor. Ve bu noktada siz değerli meslektaşlarıma iki soru yöneltmek istiyorum.

  • Böyle bir kişinin Oda Başkanı olması içinize siniyor mu?
  • Ticaret etiğine aykırı tutumları nedeniyle dava edilmiş ve mahkeme kararıyla tazminat cezası netleşmiş bu türden kişilerin, kamu kurumu niteliğindeki Gözlükçüler ve Optisyenler Odası yönetiminde kalmaları mümkün müdür?

Açıkçası ben böyle bir kişinin Oda Başkanı olmasını içime sindiremiyorum. Ayrıca maalesef henüz bir Deontoloji Tüzüğümüzün olmadığını biliyorum, ancak kıyasen kabul edilen tüzüğün bu gözle incelenmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla,

Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı

Opak Lens AŞ

Cihan Medikal AŞ

Akay Optik AŞ

Optik Gazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ARTI EKSİ - 4 yıl önce
Biliyorim ben oni...