Optik Mağaza Sahibi Ayşe Serinler: ‘Sağlığınız İçin Gözlük ve Lensi Gözlükçüden Alın’

Güneş gözlüğü, gözlük ve lens için mutlaka gözlükçülerin tercih edilmesi gerekiyor. Denizli’de 10 yıldır gözlük satış işi yapan Ayşe Serinler, optik mağazalar dışında başka noktalarda satışı yapılan gözlüklerin göz sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.

Optik Mağaza Sahibi Ayşe Serinler: ‘Sağlığınız İçin Gözlük ve Lensi Gözlükçüden Alın’
03 Eylül 2018 Pazartesi 09:20

Türkiye’de özellikle yaz aylarında satışında patlama yaşanan güneş gözlükleri ve günlük kullanım lens konusunda ciddi sağlık problemleri konusunda uyarılar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan gözlük ve lenslerin göz sağlığını ciddi şekilde zarar verdiğini belirten uzmanlar, gözlük ve lens konusunda tek yetkili satış noktalarının gözlükçüler olması gerektiğine dikkat çekiyor. Zira işportacılarda ya da giyim mağazalarının bir bölümünde sergilenen gözlükler, sadece gözü bozuyor.

Güneş Gözlüğü Alırken Dikkatli Olun!

Bayramyeri’nde faaliyet gösteren Güngör Optik’in uzman çalışanı Ayşe Serinler, güneş gözlüğü ve lens almak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu. 10 yıldır bu işi yaptığını belirten Serinler, “Gözlük ve lens seçmek çok önemli. Zira göz sağlığı çok önemli. Anlık bir hata geri dönülmesi zor ağır hasarlar bırakabiliyor. Özellikle güneş gözlüğü konusunda hemşehrilerimi uyarmak istiyorum. Güneş gözlüğü alırken mutlaka camlarına dikkat etsinler. Gözlük alırken şekline değil sağlıklı olup olmadığına dikkat etsinler. Güneş gözlüklerinin camlarındaki polarizasyon özelliği çok önemli. Önceleri yüzde 100 olan bu rakam son yıllarda yüzde 400’e çıkarıldı. Bu oran gözlerin ultraviyole ışınlardan (UV) koruması sağlıyor.

“Ucuzu Değil Sağlığınızı Seçin”

Az önce belirttiğim gibi gözlük alırken sokak satıcılarını ve giyim mağazalarını değil bu işi yapan size her zaman yardımcı olabilecek gözlükçüleri tercih edin. Vatandaşlarımızın dışarıda seyyar satıcılarda satılan gözlüklerden almalarını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Vatandaş, ucuz olduğu için bunlara yöneliyor; ama onlarınki sadece renkli cam. Bu düz renkli camlardan güneş direkt içeri giriyor. Bu tür gözlükler, gözleri korumak bir yana aksine gözü bozuyor. Biz, kesinlikle işportacılarda satılan gözlükleri önermiyoruz. Ayrıca giyim mağazalarında da gözlük satılıyor. Onları da kesinlikle önermiyoruz” dedi.

“Lens Tercihi Önemli”

İnternet üzerinden lens satışlarının yapıldığına dikkat çeken Serinler, “İnternet ortamında her yerden lens satın alabiliyorsunuz ancak bunlar sağlıklı mı bilmiyorsunuz. Ülkemizde lens konusunda tek yetkili satış noktaları gözlükçülerdir. Bizler, Sağlık Bakanlığı’nın izni ile lens satışı yapıyoruz. Onların kontrolünde olan bir satış yapıyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızın maliyetten kaçarak sağlığından olmasını istemiyoruz. Sağlığınız için lensi mutlaka optik satış noktalarından temin edin” diye konuştu.

Kaynak: Horoz Medya- Gökhan Karaıslı
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.