Opak Lens'ten Zenith Markası Hakkında Duyuru

"Tarafımızca karşı tarafın haksız ve asılsız açıklamaları sebebiyle cevap verilmek gereği söz konusu olmuştur."

Opak Lens'ten Zenith Markası Hakkında Duyuru
07 Haziran 2021 Pazartesi 12:23

Şirketimiz Opak Lens Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Türk Patent ve Marka Kurumu’nun 2019/34903 marka numarası ile tescilli “ZENİTH” markası hakkında devam eden ve yargıya konu olan uyuşmazlıklar kapsamında, tarafımızca karşı tarafın haksız ve asılsız açıklamaları sebebiyle cevap verilmek gereği söz konusu olmuştur.

Öncelikle yaşanan uyuşmazlığın S.S. OPTİKÇİLER OPTİK KOOP TEMİN TEVZİ KOOPERATİFİ adına kullanılan facebook sayfasında, Şirketimizin tescilli markası olan ZENİTH” kapsamında reklam oluşturularak; söz konusu tescilli markaya konu ürünlerin satışının yapıldığı yönünde haksız ve hukuka aykırı reklam, tanıtım ve satış faaliyetlerinde bulunduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na Şirketimiz adına yasal başvuru yapılarak süreç yargıya intikal ettirilmiştir. Yapılan soruşturma kapsamında her ne kadar tescilli markaya konu ürünlerinin reklamlarının yapıldığı tespit edilmişse de; ürün satışı olmadığı gerekçesiyle Kovuşturmaya Yer Olmadığına dair karar verilmiş ancak işbu hatalı karara karşı Şirketimiz adına, süresinde itiraz yoluna başvurularak ceza talebi yinelenmiştir. Soruşturma süreci halen devam etmektedir.

Bununla birlikte, Şirketimiz adına, S.S. OPTİKÇİLER OPTİK KOOP TEMİN TEVZİ KOOPERATİFİ tarafından Şirketimizin adına tescilli olan ZENİTH” markasının izinsiz, haksız ve hukuka aykırı şekilde kullanılması suretiyle oluşan marka tecavüzü ve haksız rekabetin tespiti ile men’i, ref’i ve maddi-manevi tazminat talepli olarak İstanbul Anadolu Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde hukuk davası açılmış olup; işbu dava ile yaşanan hukuksuzluğun yargı nezdinde çözüme kavuşturulması amaçlanmıştır.

Gerek ceza soruşturması gerekse hukuk davasına konu edilen uyuşmazlık kapsamında yapılan yargılamalar halen devam etmekte olduğundan; S.S. OPTİKÇİLER OPTİK KOOP TEMİN TEVZİ KOOPERATİFİ tarafından Şirketimiz’i hedef alan haksız ve tek taraflı açıklamaya istinaden ve kamuoyunu aydınlatmak adına cevap vermek zorunluluğu doğmuştur.

Bilgilerinize sunulur,

Opak Lens Sanayi ve Ticaret A.Ş.Adına

YK Başkanı

Hayri Erol Harbi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.