Odaya Kayıt Zorunlu Değil!

Yaşanan Hukuki süreç nedeni ile oda kayıt belgesi zorunlu değil.

Odaya Kayıt Zorunlu Değil!
20 Şubat 2020 Perşembe 10:47

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğine ve 81 il Valiliğine gönderilen yazı ile optisyenlik Müesseselerinin açılış, nakil, devir ve mesul müdür değişikliği ile personel çalışma belgesi düzenlenirken, birliğin yeni kurulmuş olması ve yaşanan hukuki süreçler göz önünde bulundurularak oda kayıt belgelerinin istenmesine gerek olmadığı bildirildi. TİTCK tarafından gönderilen yazıyı sektörün dikkatine sunuyoruz.

Optisyen-Gözlükçüler Odalarına üyelik kaydını yaptırmayanlar hakkında yapılacak işleme esas görüş:

TİTCK Tarafından Gönderilen Yazı için tıklayınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ergün tekin - 4 yıl önce
01-06-2004 tarih , 25479 sayılı resmi gazete de yayınlanan oda kanunu'nun 9. Ve 10 maddesinde belirtilmiştir. Oda kurulduktan sonra veya vergi açılışı olduktan itibaren 30 gün içinde oda'ya kayıt ZORUNLUDUR.
Misafir Avatar
Atilla Karip - 4 yıl önce @Ergün tekin
ergün tekin bey 2004 yılındaki yasayla hiç bir ilgisi yoktur,bahsettiğiniz kanun ticari odalar için uygulanmaktadır , optisyen -gözlükçüler birliği ayrı bir kanuna tabi,