Multifocal mercek yöntemi

Yaklaşık 20 yıldır görme problemi olan Ali Akçiçek, Bursa'da gerçekleştirilen multifocal mercek implantı operasyonu ile sağlığına kavuştu.

Multifocal mercek yöntemi
12 Eylül 2016 Pazartesi 13:09

Yaklaşık 20 yıldır görme problemi olan Ali Akçiçek, Bursa'da gerçekleştirilen multifocal mercek implantı operasyonu ile sağlığına kavuştu.

65 yaşındaki Ali Akçiçek'in katarakt ve multifocal mercek implantı operasyonlarını bir arada yapan Op. Dr. Adnan İpçioğlu, "Halk arasında lazer tedavisinden sonra katarakt ameliyatı olunmaz diye yanlış bir inanç var. İlerleyen teknoloji ile birlikte bu hastalar gözlüklerinden ve görme kusurlarından kurtulabiliyor" dedi.

Mesleği gereği dünyanın birçok ülkesinde bulunduğunu ve yıllarca Amerika'da yaşadığını belirten Ali Akçiçek, "20 yıl önce uzağı görmeme şikâyetlerim başladı. Bunun üzerine İstanbul'da bir lazer operasyonu ile tedavimi yaptırtırdım. Ancak 4 yıl önce ise göz derecelerim yeniden büyümeye başladı. Ardından gözlerimde katarakt baş gösterdi. Doktorlarım tarafından tavsiye edilen gözlük kullanmayı ihmal ettiğim için sağ gözüm 4,50, sol gözü ise 3,50 derecesinde büyüdü. Görme problemim artınca büyük şehirlerde doktor arayışına girdim. Referanslar üzerine memleketim Bursa'da tanıştığım Op. Dr. Adnan İpçioğlu sayesinde yeniden sağlığıma kavuştum" açıklamasını yaptı.

Uzağı görme problemini hayatını aksatacak derecede yaşadığını belirten Ali Akçiçek, "Çoğu insan bana lazer ile göz çiziminden sonra katarakt ameliyatı olunmaz, çok sakıncalı dedi. Op. Dr. Adnan İpçioğlu'nun bu alandaki tecrübesi ve karşılaştığım yüksek teknolojik alt yapı beni bu operasyonları olabileceğime inandırdı. Artık uzağı daha rahat görebiliyorum ve gözlüklerimden kurtulduğum için çok mutluyum. Adnan Bey ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

'Lazer tedavisinden sonra katarakt ameliyatı olunabilir'

İleri derecede göz hastalıkları ile karşılaşan Ali Akçiçek'in gözlerine ilk olarak katarakt operasyonu ardından ise multifocal (uzak yakın) mercek implantı takılmasını uygun gördüklerini belirten Op. Dr. Adnan İpçioğlu, "Hastamız daha öncesinde excimer lazer operasyonu olmuş, lakin yaşı gereği iki gözünde de katarak gelişimine bağlı olarak tekrar yüksek numaralı gözlük ihtiyacı ortaya çıkmış. Gözlük kullanmaktan rahatsız olduğu için ameliyat olmak istedi. Ancak halk arasında yaygın olan lazer tedavisinden sonra katarakt ameliyatı olunmaz söylentisi sebebiyle tereddüt yaşıyordu. Bu yanlış bir inançtır. Göz sağlığı uzmanlarının açıklamaları dışındaki söylentilere itibar edilmemeli" şeklinde konuştu.
 

Multifocal mercek yöntemi ile 20 yıl sonra sağlığına kavuştu

Multifocal mercek yöntemi ile 20 yıl sonra sağlığına kavuştu

Multifocal mercek yöntemi ile 20 yıl sonra sağlığına kavuştu

Kaynak : malatyaguncel.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.