Kontak Lens Nereden Alınır?

"Anlatım bir yere kadar etkili oluyor, görmek ise öğrenmeyi bambaşka bir noktaya taşıyor, daha kalıcı sonuçlar alınıyor."

Kontak Lens Nereden Alınır?
07 Ekim 2020 Çarşamba 17:20

OPAK LENS’İN
OPTİK MAĞAZADA KONTAK LENS SATIŞI
BAŞLIKLI EĞİTİM VIDEOSU YAYINDA

2015 yılının Nisan ayında prodüksiyonu tamamlanarak Opak Lens Eğitim Departmanı tarafından seminer materyali olarak kullanılmaya başlayan “Optik Mağazada Kontak Lens Satışı” başlıklı video Opak Lens YouTube Kanalı üzerinden yayına alındı.

Opak Lens Eğitim Departmanı’nın optisyenlik müesseselerine seminer verirken kullandığı video 2015 yılında bir yapım şirketi tarafından çekilmişti.

Optik mağazaya girerek kendisine kontak lens almak isteyen bir kullanıcının optisyen/gözlükçü tarafından nasıl yönlendirildiğini anlatan video bugüne kadar Opak Lens’in eğitim/seminer materyali olarak sadece etkinlikler sırasında gösterilerek, optisyenlik müesseselerine kontak lens satışının püf noktalarını aktarmak üzere kullanılıyordu.

Covid-19 pandemi nedeniyle tüm planlı seminer ve eğitim faaliyetlerini askıya alan ya da gereken durumlarda Zoom üzerinden özel sınıflar açarak sürdüren Opak Lens yöneticileri 5 yıl önce çekilen bu eğitim materyalini internetten yayınlama kararı aldılar.

Bu konuyla ilgili Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi Optik Gazete’ye şu bilgileri aktardı:

“Bundan 5 yıl önce Opak Lens olarak seminer ve eğitim çalışmalarımızda kullanmak üzere bir yapım şirketi ile çalışarak bir video hazırladık. Yasal olmadığı halde internette online kontak lens satışı yapan internet siteleri nedeniyle optisyenlik müesseseleri o zaman da ciddi sıkıntılar yaşıyorlardı. O günün bugünden tek farkı Türkiye genelinde bir çok optisyenlik müessesesinin düzenli olarak kontak lens satışı yapmıyor olmalarıydı. Çok azı yüksek volümde kontak lens satışı yaparken, büyük çoğunluğu sadece talep eden kullanıcılara satış yapmayı tercih ediyorlardı.

Biz o yıllarda otellerde yaptığımız seminerlerde gözlükçü ve optisyen meslektaşlarımıza topluca sorardık “kontak lens satışı yapıyor musunuz” diye ve kendilerine girişte verdiğimiz keypad’ler aracılığıyla cevap verirlerdi. Arada yüzdesi düşük de olsa “Hayır” cevapları alırdık. Ancak 2018’e geldiğimizde artık bu soruya “Hayır” diye cevap veren kalmamıştı.

Hemen arkasından bir soru daha sorardık; “Peki kontak lens kullanmaya çok uygun kullanıcılara o sormadan siz bilgi veriyor musunuz, yararlarını anlatıyor musunuz?” diye. İşte bu soruya “Evet” diyenlerin sayısı her zaman çok düşük çıkardı.

Opak Lens olarak kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’de kontak lens pazarının büyümesi, optikler üzerinden satışının gelişmesi, kontak lensin yurt çapında tüm optikler tarafından satılmasını sağlamak üzere çok ciddi çalışmalar yaptık, zaman ve emek harcadık, yatırım yaptık. Kontak lensi tanıtmak ve satışındaki incelikleri anlatmak üzere bir çok seminer ve eğitim çalışması yaptık.

Bir yandan da yasal olmadığı halde internetten yapılan online kontak lens satışlarıyla mücadelemiz durmaksızın sürüyordu.

İşte şimdi Opak Lens YouTube Kanalımızdan herkesin erişimine açmaya karar verdiğimiz bu video, optik mağazada yapılan ve kullanıcıya neden göz hekimi reçetesiyle alması gerektiğini açıklayan, neden internetten almaması gerektiğini anlatan çok faydalı ve öğretici bir satış eğitimi materyalidir.

Opak Lens olarak eğitimde görsel materyalin önemini biliyoruz. Anlatım bir yere kadar etkili oluyor, görmek ise öğrenmeyi bambaşka bir noktaya taşıyor, daha kalıcı sonuçlar alınıyor. Videoyu izleyenler ne dediğimi çok etkili bir şekilde anlayacaklardır.

Pandemi nedeniyle toplu katılım gerektiren planlı etkinliklerimizin hepsini askıya aldık. Zamanı gelince yeniden kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ama bu arada bu eğitim videomuzu tüm optik sektörüne fayda sağlaması için YouTube Kanalımızdan açmaya karar verdik.

Optisyenlik müessessesi sahiplerine, çalışanlarına, tüm gözlükçü ve optisyen meslektaşlarıma bu videoyu baştan sona izlemelerini öneririm. Toplam 5 buçuk dakika süren bu videoda kontak lensin optik mağaza müşterilerine nasıl anlatılması gerektiği çok güzel veriliyor. Kontak lensin bir sağlık ürünü olması vurgulanıyor, online internet satışlarının fertlerin ve toplumun göz sağlığına ne tür riskler oluşturabileceği vurgulanıyor. Bunun yanı sıra mağazalara yeni müşteri kazanmak ve onu sadık müşteri haline getirmek üzere çok iyi püf noktaları veriliyor.

Ayrıca ben meslektaşlarıma bu videoyu müşterilerine de izletmelerinin iyi olacağını düşünüyorum. “Internette daha ucuz” diyen müşteri adaylarını hemen durdursunlar ve videonun 1-2 dakikalık o bölümünü hemen göstersinler. İnanıyorum ki anında faydasını göreceklerdir.”

Biz de Optik Gazete olarak bu eğitim videosunun optisyenlik müesseselerinin kontak lens satışlarına yeni bakış açıları getireceğine inanıyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.