Kış Aylarında Göz Sağlığını Korumak için Uzmanlardan Tavsiyeler

Kış aylarında göz sağlığına özen gösterin.

Kış Aylarında Göz Sağlığını Korumak için Uzmanlardan Tavsiyeler
04 Ocak 2022 Salı 17:21

Kış aylarında göz sağlığına özen gösterin

Uzmanlar, kış mevsiminde sık karşılaşılan göz kuruluğuna karşı ortamın nemlendirilmesi gerektiğini söylüyor

SOĞUK havayla birlikte gribal enfeksiyonlarda artış yaşanıyor. Uzmanlara göre, kış aylarında göz sağlığına da daha fazla özen gösterilmesi gerekiyor. Kış mevsiminde gribal enfeksiyonların artmasına paralel olarak göz hastalıklarında da artış görüldüğünü belirten Medicana Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, "Kış aylarında sık karşılaşılan göz problemlerinin başında göz kuruluğu, konjonktivitler ve ultraviole ışınlar geliyor. Hastaların normal mevsimlere göre kış aylarında daha dikkatli olmaları gerekir" dedi.

KURU VE NEMSİZ ORTAMLAR

Kışın havaların yağışlı ve karlı geçmesine rağmen nem oranının düşük ve havanın oldukça kuru olduğunu belirten Op. Dr. İpçioğlu, "Yanan kaloriferler, çalışan klimalar yeterince havalandırılmayan kapalı ortamlar bu etkilerin daha da artmasına yol açar.

Özellikle uzun süre bilgisayar karşısında çalışan meslek grupları kuru göz rahatsızlığı açısından risk altında. Çünkü uzun süreli konsantrasyon gerektiren durumlarda insanlardaki mevcut göz kırpma sayısı azalmakta ve gözler daha çabuk kurumaktadır. Gözlerde batma, sulanma ve kızarıklık şeklinde kendini gösteren göz kuruluğunda, hastalara önerilerimiz, çalışılan ortamın nemlendirilmesi, bilgisayar karşısında daha sık göz kırpma ve göz hekiminin önereceği gözyaşı damlalarının kullanılmasıdır" dedi.

Kaynak: www.yeniasir.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.