İşte Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı

Sağlık Bakanı yardımcısı eski milletvekili Ahmet Baha Öğütken oldu.

İşte Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı
15 Ocak 2016 Cuma 17:11

 Birçok Bakanlığın bakan yardımcısı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanı yardımcısı eski milletvekili Ahmet Baha Öğütken olmasına rağmen henüz Kararnamesi yayımlanmadı. Öğütken, Sağlık Bakanlığı merkez binasında çalışmalarına başlarken, kararnamenin bir kaç gün içinde yayımlanması bekleniyor.

Şebinkarahisar’lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu olarak 1 Kasım 1961’de İstanbul, Fatih’te doğan Öğütken, ilkokul, ortaokul ve liseyi Tarhan Koleji’nde okuduktan sonra; İngiltere’nin Oxford şehrinde akademik eğitim aldı. Fatih’te 1986’dan bu yana Mali Müşavirlik mesleğini Uluslararası Mali Denetim firmasında sürdürmektedir.

Bugüne kadar; Yeni Dünya Vakfı, Şebinkarahisar Vakfı, Rumeli Vakfı, Alzheimer Vakfı, Meslekte Birlik Grubu, İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası, Kızılay Derneği Fatih Şubesi, Boğazları ve Eserlerini Yaşatma Derneği gibi pek çok dernekte çeşitli görevler aldı. Meclis içerisinde ise Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği, Ekvator Dostluk Grubu Başkanlık ve Arjantin Dostluk Grubu 2. Başkanlık görevlerinde bulundu. Ayrıca evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: medimagazin.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.