İstanbul Odası Üye Olmayanlara Ceza Göndermeye Başladı

Disiplin İşlemleri kararının yazışmaları tamamlanmış olup, tebliğ edilmek üzere gönderilmiştir.

İstanbul Odası Üye Olmayanlara Ceza Göndermeye Başladı
12 Haziran 2020 Cuma 14:43

İstanbul Optisyen - Gözlükçüler Odası üyelik işlemlerini yapmayan ve aidatlarını ödemeyen meslek mensuplarına ceza tebliğatlarını göndermeye başladı. İstanbul Oda yönetimi tarafından web sitesinden yapılan duyuruyu dikkatinize sunuyoruz:

Odaya Üye Olmayan Meslektaşlarımız Hakkında

Değerli Üye Meslektaşlarımız

Bilindiği üzere Kamu Kurumu niteliğinde Oda ve Birlik kurulumu tamamlanarak faaliyete başlamıştır. Odamız kurulduktan sonra 3 (üç ) ay içerisinde faaliyette bulunan meslektaşlarımızın üyelik işlemlerini tamamlamış olması gerekmektedir.

Bu süre sonunda faaliyette bulunan ve odamıza üyelik işlemlerini tamamlamayan meslektaşlarımızdan Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği Yönetmeliği kapsamında yazılı savunma ve üyelik işlemlerinin tamamlanması istendi. Bu durum karşısında üye olmayan 219 meslektaşımızın 84'ü üyelik işlemlerini tamamladı. 33 meslektaşımızın Bakanlık tarafından paylaşılan adres ve iletişim bilgilerine ulaşılamadı.

Diğer traftan gerek yasal süre içerisinde üye olmayan gerekse savunma vs diğer işlemlere de cevap vermeyen 102 meslektaşımız yönetim kurulu kararı ile Odamız Disiplin Kurulu Başkanlığına sevk edilmiş olup, Disiplin Kurulumuz da Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği Yönetmeliği Disiplin Maddeleri gereği faaliyette olan ve üyelik işlemlerini tamamlamayan 102 meslektaşımıza 4 ( dört ) aidat ödeme idari para cezası uygulanmasına ve ayrıca üyelik işlemlerini de tamamlanmasına, aksi halde diğer hukuki yollara başvurulacağı yönünde karar almıştır.

Bu bağlamda bu hafta içinde 102 meslektaşımız ile ilgili Disiplin İşlemleri kararının yazışmaları tamamlanmış olup, tebliğ edilmek üzere gönderilmiştir. Bu durumda olan meslektaşlarımızın tebliğ sonrası yasal süre içerisinde gerek disiplin kurulu başkanlığınca öngörülen idari para cezasını ödemelerini, gerekse üyelik işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Aksi halde yasal sürelerin dolması halinde hiç bir işlem yapmayan bu 102 meslektaşımız için hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesi gerekir.

Yasal süre içerisinde üyelik işlemlerini ve odaya karşı görev ve sorumluluklarını tamamlayan meslektaşlarımızın hak ve hukuklarını korumak ve meslek mensupları arasında eşitliğin sağlanması amacıyla çalışmalarımız büyük bir titizlikle sürdürülmektedir.

Kamu kurumu niteliğinde meslek odamız ve birliğimiz mesleki geleceğimizin teminatıdır.

Bilgilerinize

İstanbul Optisyen - Gözlükçüler Odası


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.