Hoya Siber Saldırı Yüzünden Üretimi Durdurdu

Japon gözlük camı üreticisi Hoya, siber saldırının ardından üretimi durdurdu

Hoya Siber Saldırı Yüzünden Üretimi Durdurdu
09 Nisan 2024 Salı 11:01

Japon gözlük camı üreticisi Hoya, siber saldırının ardından üretimi durdurdu

TOKYO, 4 Nisan (Reuters) - Japon gözlük camı üreticisi Hoya Corp Perşembe günü yaptığı açıklamada, sunucularına "büyük olasılıkla yetkisiz erişimden kaynaklanan" bir sistem arızasından sonra birçok ürününün üretiminin durdurulduğunu söyledi.

Hoya, şirketin Cumartesi günü denizaşırı ofislerinden birinde bir sistem tutarsızlığı keşfettiğini ve etkilenen sunucuları izole etme çabalarına rağmen kesintiyi doğruladığını söyledi.

Şirketin yaptığı açıklamada, şirketin gizli veya kişisel verilerinin ele geçirilip geçirilmediğini araştırdığı ve üretime mümkün olan en kısa sürede devam etmek için yetkililerle işbirliği yaptığı belirtildi.

Hoya'nın tüketici gözlük camı birimi Hoya Vision Care Co, Salı günü web sitesinde, grup çapındaki sistem arızası nedeniyle lens siparişi almayı bıraktığı için özür diledi.

Hoya, en son yıllık raporuna göre gözlük camı satışlarının yaklaşık %90'ını Japonya dışından elde ederek dünyanın ikinci büyük gözlük camı üreticisidir.

Bir Hoya sözcüsü, çip yapım ekipmanı ve sabit disk sürücüleri de dahil olmak üzere şirketin diğer optik ürünlerinin kesintiden etkilenip etkilenmediğini söylemeyi reddetti.

Kaynak: https://www.reuters.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.