Güneş Gözlüğünüzün Ömrünü Uzatmanın Yöntemleri

Bazı ipuçları güneş gözlüklerinizi daha uzun süre kullanmanızı sağlayabilir.

Güneş Gözlüğünüzün Ömrünü Uzatmanın Yöntemleri
22 Temmuz 2023 Cumartesi 11:02

Güneş Gözlüğü Takmayı Seviyorsanız Bu İpuçları Tam Size Göre

Güneş gözlüğü takmaktan hoşlanır mısınız? Birçoğumuz gibi, güneş yaz aylarında biraz daha fazla görünmeye başladığında, güneş gözlükleri de dışarıda geçirmek istediğimiz zamanlar için harika bir göz koruyucudur. Güneş gözlükleri, gözlerimizi korumaya yardımcı olurken, günümüze gözlerimizi zorlamadan devam etmemizi sağlar.

Ancak bununla birlikte, size güneş gözlükleri hakkında daha önce hiç bilmediğiniz bazı ipuçları vermemiz gözlüklerinizi daha uzun süre kullanmanızı sağlayabilir. Aşağıdaki ipuçlarına göz atın ve bugün mükemmel güneş gözlüğünüzü aramaya başlayın.

REÇETELİ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALIN

Dışarıda önemli miktarda zaman geçirmeyi planlıyorsanız, numaralı güneş gözlüğü almayı düşünebilirsiniz. Numaralı güneş gözlüğü camları, her şeyi net bir şekilde görmek amacıyla numaralı gözlük kullananlar için harikadır. Sadece istediğiniz güneş gözlüğü tasarımının keyfini çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

Bazı insanlar güneş gözlüklerini kozmetik nedenlerle sever, ancak size özel olarak tasarlanmış güneş gözlüklerine sahip olmak önemlidir. Tek yapmanız gereken gözlük reçetenizi yanınızda bulundurmak ve ardından çerçeve siparişi verirken bu numaralara göre güneş gözlüğünüzün yapılmasını sağlamaktır.

UV KORUMALI GÖZLÜKLERİ tercih edin

Güneş gözlükleri hakkında size sunacağımız bir sonraki ipucu, UV korumalı camları seçmektir. Camlarınız için her zaman %100 UV engelleme korumasını seçtiğinizden emin olmalısınız.

Çerçevelerinizi bir mağazada raftan satın alıyorsanız, çerçevelerin üzerindeki etikete baktığınızdan emin olmanız gerekir. Bu, özellikle aradığınız UV korumasını sağladığını kontrol etmek ve sağlamak içindir; bugün optik mağazalarda satılan güneş gözlüklerinin neredeyse tamamı UV korumalı olmak zorundadır, aksi halde bu garanti edilebilecek bir şey değil, optik mağaza harici yerlerden güneş gözlüğü satın almak göz sağlığınızı tehlikeye atmaktır unutmayın.

Seçtiğiniz cam türlerini araştırırken, diğer gözlük türleri gibi güneş gözlüklerinin de çizilmeye eğilimli olduğu gerçeğini göz ardı etmeyin. Gözlüklerinizi çıkardığınız zaman asla camları üzerine bırakmayın.

Camlarınızın çizilmesini önlemenin bir başka yolu da, gözlükleri takmadığınız zamanlarda koruyucu kutusuna koymanızdır.

GÖZLÜKLERİNİZİ ARABADA BIRAKMAYIN

Yapmak isteyeceğiniz son şey güneş gözlüklerinizi arabada bırakmaktır. Gözlüğünüzü özellikle arabanın ön panelinde bırakmamalısınız çünkü burası doğrudan güneşe maruz kaldığı için arabanın en sıcak yeridir.

Güneş gözlüğünüzü arabanızın ön panelinde uzun süre bıraktığınızda güneş gözlüğünün camını delaminasyona uğratabilir. Bazı durumlarda, camlarınızın kaplamalarının bozulmaya başlamasına neden olabilir.

Yine, arabada gözlük takmayacaksanız, güneş gözlüklerini korumanız ve gözlük kutusuna koymanız gerekir, en iyisi sert bir kılıf olması en iyisidir çünkü arabada gözlüğü düşürebileceğiniz zamanlar olacaktır.

Sert bir kılıf, gözlüğünüz için yumuşak bir kılıfa göre daha fazla koruma sağlar.

NEYLE TEMİZLEDİĞİNİZE DİKKAT EDİN

Güneş gözlüklerinizin merceğinin kirlendiği ve temizlenmesi gerekeceği zamanlar olacaktır. Alkol veya Windex kullanmak isteyebilirsiniz, ancak camlarınıza zarar verebilecekleri için bunları kullanmamanızı öneririz.

Ayrıca bazı insanların gözlük camlarını temizlerken gördüğünüz gibi lensinizi temizlemek için nefesinizi kullanmaktan kaçınmalısınız. Bunun yerine lense özel bir temizleyici ve mikrofiber bez kullanmalısınız.

Mikrofiber bir bez kullanmak lenslerinizi temizlemenizi kolaylaştırır ve temizlerken leke bırakmaz. Kullanmakta olduğunuz bez zamanla kirlenecektir ve bu, tekrar kullanmaya başlamadan önce onu yıkamanın zamanı geldiği anlamına gelir.

Temizleme bezinizi kirli olarak kullanırsanız, camlarınızın da kirlenmesine neden olabilir ve kimse kirli güneş gözlüklerinden bakmak istemez.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜZÜ DAHA UZUN kullanmak İÇİN İPUÇLARI VE PÜF NOKTALARI

Güneş gözlükleriniz ister yepyeni, ister uzun zamandır kullandığınız olsun, gerçek şu ki, onlara iyi bakmak için ne gerekiyorsa yapmanız gerekiyor. Özellikle güneş gözlüklerini temizlemek için özel bir temizleyici kullandığınızdan emin olun ve bunu yaparken mikrofiber bir bez kullanın.

Güneş gözlüklerinizi kullanmadığınız zamanlarda arabada bırakmayın ve gözlüklerinizi korumak için sert bir saklama kutusuna yerleştirdiğinizden emin olun.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.