Gözlüklerinizin Bakımı İçin En İyi 8 İpucu

Gözlüklerinizin mümkün olduğu kadar uzun süre dayanması için elinizden gelen her şeyi yapmak istemez misiniz?

Gözlüklerinizin Bakımı İçin En İyi 8 İpucu
24 Haziran 2023 Cumartesi 10:58

Gözlüklerinizin Bakımı İçin En İyi 8 İpucu

Reçeteli gözlüklerinizin bakımını ve temizliğini yapmak için bu 8 ipucunu izleyin.

Doğru gözlüğü bulmak için çok zaman harcıyorsunuz. Sizi mükemmel bir şekilde ifade eden bir desen veya renkte doğru çerçeve şeklini arıyorsunuz. Sabırla camların takılmasını ve yeni gözlüğünüzün teslime hazır olmasını bekliyor ve nihayet gözlüklerinizi kullanmaya başlıyorsunuz.

Bu gözlüklerin mümkün olduğu kadar uzun süre dayanması için elinizden gelen her şeyi yapmak istemez misiniz?

Gözlük Bakımı İçin İpuçları

İşte gözlüklerinizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacak doğru bakımı nasıl yapacağınıza dair bazı harika ipuçları:

Durulamak

Gözlük camlarınızı silmeden veya temizlemeden önce daima suyla durulayın. En küçük toz veya kir parçacıkları bile camınızın üzerine yerleşebilir ve gözlük camlarınızı kuru bir bezle silerseniz aşındırıcı olabilir.

Dikkatlice Püskürtün

Bir kimyasal kullanacaksanız, özellikle gözlük camlarını temizlemek için yapılmış spreyler veya temizleyiciler kullanın.

Bulaşık deterjanı veya camsil gibi ev tipi temizleyicileri asla kullanmayın, çünkü bu kimyasallar amonyak içerir ve bu da cam üzerindeki herhangi bir kaplamayı gerçekten bozacaktır.

Kuru hava

Yapabiliyorsanız, gözlük camlarınızın kurumasına izin verin. Bu, herhangi bir malzemenin merceğinize bulaşmasını önlemenin başka bir harika yoludur. Havada kurumaya bırakamıyorsanız, yumuşak, temiz, tüy bırakmayan bir bezle silin.

Doğru Bezi Kullanın

Gözlük camlarınızı kurutmak için ASLA kağıt havlu, kağıt mendil veya peçete kullanmayın. Bu malzemelerin tümü, cildinizde ne kadar yumuşak olursa olsun, dokulu bir yüzeye sahiptir ve camlarınızı kolayca çizebilir.

Ayrıca gömleğinizin ucunu kullanmaktan kaçının. Giysi %100 pamuk değilse, kumaştaki lifler zamanla gözlüğünüzün camını çizecektir. Giysinin üzerinde de kir olabilir, bu da artıkların camlarınıza aktarıldığı anlamına gelir.

Sıkıca Kavrayın

Burun köprüsünü geçen parçayı kavrayarak çerçevelerinizi tutun. Bu, temizlerken çerçeveyi yanlışlıkla bükmenizi önleyecektir. Bükülmüş camlar, gözlüğünüzden dışarıyı görme şeklinizi olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, çerçeveleriniz eğriyse, rahatsız olma olasılığı daha yüksektir.

Düzgün Saklayın

Gözlüklerinizi takmadığınız zamanlarda doğru bir şekilde muhafaza edin. Bu sadece toz ve kiri gözlüklerinizden uzak tutmanın harika bir yolu değil, aynı zamanda gözlük camlarınızı çizilmeye, bükülmeye veya kırılmaya karşı da korur.

Büyük, hantal bir gözlük kutusu istemiyorsanız, daha zarif olanlar mevcuttur. Mikrofiber kılıflar ayrıca, okuma gözlüğü gibi her zaman takmanız gerekmeyen gözlükler için ofis masanızda veya komodininizde tutmak için harikadır.

Dikkatlice Yerleştirin

Gözlüklerinizi asla camları yere gelecek şekilde koymayın. Bu konuya dikkat ederseniz çizik gözlük camları ile karşılaşmaktan uzak kalırsınız.

Sık Sık Yıkayın

Gözlüklerinizi günde en az bir kez yıkamak, camlarınızı optimum durumda tutacaktır. Gözlükleriniz ne kadar temiz olursa, leke, kir ve tozun arkasını görmek için gözlerinizi o kadar az zorlamak zorunda kalırsınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.