Gözlük Reçetenizi Güncelleme Zamanının Geldiğini Gösteren 7 İşaret

İşte gözlük reçetenizi yenileme zamanının geldiğini gösteren dikkat edilmesi gereken işaretler.

Gözlük Reçetenizi Güncelleme Zamanının Geldiğini Gösteren 7 İşaret
09 Mayıs 2023 Salı 11:35

Gözlük Reçetenizi Güncelleme Zamanının Geldiğini Gösteren 7 İşaret

Artık görmenize yardımcı olmayan bir reçetenin uzun süre kullanılması görüşünüzü daha da bozabilir. İşte gözlük reçetenizi yenileme zamanının geldiğini gösteren dikkat edilmesi gereken işaretler.

Dünyayı net bir şekilde görmek için gözlüğe ihtiyacınız varsa, yalnız değilsiniz. ABD'li yetişkinlerin %64'e yakını, 166,5 milyon Amerikalı, numaralı gözlük kullanıyor. Gözlük satın almak tek seferlik bir satın alma değildir, tarz değişikliği için yeni gözlük istemenin ötesinde, çoğu yetişkinin her iki yılda bir yeni reçeteye ihtiyacı olacaktır.

Peki yeni gözlük alma zamanının geldiğini nasıl anlarsınız? Neyse ki, yeni bir reçeteye ihtiyacınız olabileceğini bilmenizi sağlayan yedi işaret var.

Yeni gözlüğe ihtiyacınız olduğunu gösteren 7 işaret

Gözlükleriniz için yeni bir reçeteye ihtiyacınız olabileceğinden şüpheleniyor musunuz? Aşağıda sıraladığımız belirleyici işaretleri yaşıyorsanız göz doktorunuza yeni bir randevu almanızın zamanı gelmiş demektir.

Sık Sık Baş Ağrısı Çekiyorsanız

Yeni bir gözlük reçetesine ihtiyacınız varsa, başınız ağrıyor olabilir. Ancak 150'den fazla baş ağrısı türü olduğu için baş ağrısı sorunlarınızı reçetenize bağlamak zor olabilir.Sık sık baş ağrınız varsa, ne zaman ortaya çıktıklarına dikkat edin. Gözlerinizi yoğun bir şekilde kullandıktan sonra genellikle baş ağrınız varsa, göz doktorunuzu ziyaret etmeniz gerekebilir.

Bir Şeyler Okumak İçin Gözlerinizi Kısıyorsanız

Telefonunuzda gezinirken veya okurken gözlerinizi kısıyor musunuz? Bunu o kadar sık ​​yapabilirsiniz ki, bir şeye daha iyi bakmak için yüzünüzü buruşturduğunuzu ve bir gözünüzü kapattığınızı veya kısmen kapattığınızı fark etmezsiniz. Gözlerinizi kıstığınızda, göze giren ışık miktarını değiştirirsiniz ve bu da daha net görmenizi kolaylaştırabilir. Gözleri kısmak, gözlük reçetenizi güncelleme zamanının geldiğinin açık bir işaretidir.

Göz Yorgunluğu Yaşıyorsanız

Göz yorgunluğu, gözlerinizi yoğun şekilde kullanmanızla ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Buna, bilgisayarınızın ve diğer dijital aygıtların aşırı kullanımı, uzun mesafelerde araç kullanma, uzun süre okuma ve çok parlak veya çok loş ışığa maruz kalma dahil olabilir.

Göz yorgunluğunuz varsa, gözleriniz yorgun hissedilebilir. Kırmızı ve sulu olabilirler. Ve görüşünüz bulanıklaşabilir.

Yeni bir reçete almanın yanı sıra, bir seferde saatlerce ekrana baktığınızda gözlerinizi rahatlatabilecek mavi ışık engelleyen gözlükleri tercih etmek isteyebilirsiniz.

Ara Sıra Bulanık Görüyorsanız

Bulanık görüşünüz varsa, her şeyi net bir şekilde göremezsiniz. Bulanık görme yavaş yavaş ortaya çıktığında, görüşünüzün eskisi kadar keskin ve net olmadığını hemen fark etmeyebilirsiniz.

Bulanık görmenin en yaygın nedenlerinden biri eski bir gözlük reçetesidir. Bu, miyop (uzağı görememe) veya hipermetrop (yakını görememe) ya da astigmatizm (gözün düzgün şekillenmemiş, olması) görüşünüzü bulanıklaştırıyor olabilir.

Göz Doktorunu Görmeyeli Yıllar Olduysa

Göz doktorunuzu en son ne zaman gördünüz? İki yıldan fazla zaman geçtiyse, geri dönüp yeni bir gözlük reçetesi almanın zamanı gelmiş olabilir. Uzmanlar yetişkinlere en az iki yılda bir tam göz muayenesi yaptırmalarını önermektedir. Ancak diyabet, kalp hastalığı veya kanser gibi ek tıbbi sorunlarınız varsa, her yıl doktorunuzu görmeniz gerekebilir.

Eskisi Gibi Okuyamıyorsanız

Bir restorana gittiğinizde, okumak için menüyü burnunuzun dibine mi koymanız gerekiyor? Bu uzağı göremediğinizin bir işareti olabilir. Yoksa telefonunuzu kol mesafesinde tutmanız mı gerekiyor? Bu, presbiyopi olduğunuz anlamına gelebilir. Her iki durumda da, alıştığınız şeyleri yapamamak, yeni gözlük zamanının geldiğinin açık bir işaretidir.

Gece Araba Kullanmakta Zorlanıyorsanız

Yolu eskisi kadar kolay göremiyorsanız, gece körlüğü yaşıyor olabilirsiniz. Bu, gözlerinizin gece mevcut olan daha az ışığa uyum sağlayamadığı zamandır. Genellikle, yeni bir reçete bu sorunu çözecektir.

Bir Sonraki Göz Randevunuzu Zaman Geçirmeden Ayırtın

Bu yedi işaretten birini bile fark ederseniz, bir sonraki göz randevunuzu alma zamanı gelmiştir. Görme genellikle beş duyumuzun en önemlisi olarak kabul edilir, bu nedenle görme problemleriniz kötüleşmeden önce göz doktorunuzu düzenli olarak görmeniz ve yeni bir gözlük reçetesi almanız önemlidir.

Yeni gözlük aldığınızda görüşünüzü düzeltemin yanı sıra yeni çerçeveler de seçebilir ve kendinize yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Bu makalede yer alan bilgiler yalnızca eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır ve sağlık veya tıbbi tavsiye olarak tasarlanmamıştır. Tıbbi bir durum veya sağlık hedefleriyle ilgili sorularınız için her zaman bir hekime veya başka bir nitelikli sağlık kuruluşuna danışın.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.