Gözlük kullanmamak küresel ekonomiye 227 milyar $’a patlıyor

Gözlük ihtiyacı olup kullanmayanların iş verimi düşüyor

Gözlük kullanmamak küresel ekonomiye 227 milyar $’a patlıyor
08 Temmuz 2016 Cuma 09:09

‘Küresel Kalkınma İçin Gözlük Kullanımı’ raporunu hazırlayan Dünya Ekonomik Forumu, gözlük ihtiyacı olup kullanmayanların iş veriminin düştüğünü açıkladı

Dünya Ekonomik Forumu’nun “Küresel Kalkınma İçin Gözlük Kullanımı” başlıklı raporuna göre, insanların görme kabiliyetlerinin artması, sosyoekonomik gelişmeyi hızlandırıyor. Rapora göre dünyada 2.5 milyar insan gözlük kullanmadığı için iyi bir vizyon sağlayamıyor, bunların 624 milyonu gözlük takmadan görme yetisine sahip. Bunun da yüzde 80’i az gelişmiş ülkelerde yaşıyor.

OKUYAMAYANLARDA GÖZ BOZUKLUĞU % 74

Gözlük ile 239 milyon çocuğun görme sorunlarının giderilebileceği belirtiliyor. Rapora göre gözlük ihtiyacı olup kullanmayan yetişkinler yüzünden küresel ekonomide yıllık 227 milyar dolarlık verimlilik kaybı yaşanıyor. Bu yetişkinlere sadece okuma gözlüğünün sağlanması durumunda bile yıllık yüzde 34’lük verimlilik artışı bekleniyor. Okuma yazma bilmemek her yıl küresel ekonomide yıllık 1.19 trilyon dolarlık maliyet oluşturuyor. Araştırmalar okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin yüzde 74’ünde göz bozukluğu olduğunu ortaya koyuyor. Raporda, geçen yıl dünyada 37 milyon dolar harcanarak görme bozukluğu olan insanların sadece yüzde 2’sinin probleminin çözüldüğü belirtiliyor.

Kaynak: habertürk.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.