Gözlüğünüz Sahte Olmasın!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşten korunmak amaçlı kullanılan güneş gözlükleri konusunda uzmanlar uyarıyor. Sahte güneş gözlüğü kullanımının özellikle direksiyon başında bir risk oluşturduğunu söyleyen Optisyen Mehmet Soylu, bu gözlüklerin ölüme bile yol açabileceğini vurguladı.

Gözlüğünüz Sahte Olmasın!
31 Temmuz 2018 Salı 09:40

Güneş gözlüklerinin sahtesine piyasada oldukça fazla rastlandığını söyleyen Optisyen Mehmet Soylu, bazen optik mağazaların bile bu tür sahte ürünleri sattığını söyledi ve vatandaşları bu konuda uyardı. Kalitesiz güneş gözlüklerinin polarize ve az polarize olarak ikiye ayrıldığını ifade eden Soylu, iki ürünün de göz sağlığını olumsuz etkilediğini ve mineral taşlardan yapılan gözlük camlarının tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
“Pencere Camından Bile Gözlük Yapılıyor”
 
Retina üzerine düşen ışığın sahte gözlükler tarafından oranının ayarlanamaması ve bir mercek gibi ışığı yansıtması sebebiyle göz sağlığına oldukça zarar verdiğini söyleyen Optisyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “UV ve mineral taşlardan yapılmış olan güneş gözlükleri tercih edilmeli. Günümüzde plastik bidondan tutun da, pencere camına kadar her şey güneş gözlüğü yapımında kullanılıyor, göz sağlığı açısından bu oldukça zararlı. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda önlem alması gerekiyor. Piyasada gerçek gözlüklerden çok, sahte gözlük mevcut. Güneş gözlüğü kullanımı yaz aylarında gereklidir özellikle açık renkli göze sahip insanlar için daha önemlidir. Ancak ürünü alırken özelliklerine bakılmalı ve iyi bir araştırma yapılmalı. Kaliteli ve güvenilir markalar tercih edilmeli.“
 
“Çocukların Sağlığı İçin Güneş Gözlüğü Kullanımı Şart”

Çocukların göz kasları gelişirken yaz aylarında zarar görmemesi için gözlük kullanımının gerekli olduğunu ifade eden Soylu şunları söyledi: “Çocukların gözleri güneşten ve kalitesiz gözlük camından daha çok ve çabuk etkilenir. Çocuklar göz kasları şekil alırken, olumsuz durumlara maruz kalırsa ilerde göz sağlığı açısından büyük sorunlarla karşılaşılabilir. Bazen ucuzluk mağazalarından çocuklara gözlükler alınıyor, bu gelişim döneminde yapılan oldukça büyük bir yanlışlıktır.”

Sahte güneş gözlüğünün çizilmelere daha müsait olduğunu söyleyen Soylu, araç başındaki sürücüler için bu durumun hayati bir risk oluştuğuna dikkat çekti. Soylu, gözlük üzerindeki çiziklerin yanılsamalara neden olarak trafik kazalarına hatta ölümlere bile yol açabileceğini söyledi. Vatandaşlar ise; kaliteli gözlük fiyatlarının oldukça fazla olduğunu söyleyerek sahte gözlük kullanımına mecburen başvurduklarını dile getirdi. 
 
Kaynak: Rasyonel Haber /Melike İnal- Emine Gıynaş
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.