Göz Seğirmesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Görmede bulankılık varsa ve seğirme devamlı oluyorsa bu durumda nörolojik bazı problemler olabilir.

Göz Seğirmesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
13 Ocak 2019 Pazar 15:57

Göz Seğirmesi Nedir?

Göz seğirmesi bir çok kişinin başına gelmiştir. Bu durum neden olur ve hangi durumlarda doktora başvurmalısınız sorularının yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Ara sıra göz kapağınız seğiriyorsa bu konuda endişe edilecek bir şey yoktur.

Fakat görmede bulankılık varsa ve seğirme devamlı oluyorsa bu durumda nörolojik bazı problemler olabilir ve bu nedenle bir göz doktoruna başvurmalısınız.

Stres ve Yorgunluk Göz Kapağı Seğirmesini Arttırır

Egzersiz sonrası, uzun süre kafein ve sigara tüketildiğinde göz yorgunluğu ile beraber göz seğirmesi çok sık görülür. Bunu gidermek için göz kapağı kasının dinlendirilmesi yani gözlerin kapatılması önerilir.

Seğirmeyi gidermek için gözünüzün üzerine buz torbası koyabilirsiniz. Buz torbası damarları daraltır ve gölgeye kan akışını azaltır. Bu sayede seğirme durmasa bile yavaşlar. Göz seğirmesi alın ya da kulaklarda titremeye sebep oluyorsa mutlaka bir doktora gitmelisiniz.

Kronik hale gelmiş seğirmelere dikkat edilmelidir. Uzun süren seğirmeler dejeneratik kas hastalıkları, kafaiçi tümör ya da sinir sistemini ilgilendiren bir hastalığa işaret ediyor olabilir.

Çoğu zaman göz seğirmesini hafife alınır fakat miyop, hipermetrop ya da astigmata işaret ediyor olabilir. Eğer gözlük kullanıyorsanız göz numaranızın arttığını gösterir.

Aşağıdaki belirtilerden birini gösteriyorsanız mutlaka doktora görünmelisiniz.

  • uzun süre devam eden ve şiddetlenen göz seğirmesi
  • yüzün diğer bölümlerinde kasılmalar
  • gözde şişlik, kızarıklık veya çapaklanma
  • seyirme gözü tamamen kapatan bir şekil alırsa
  • göz kapağında düşüklük olması

Göz Seğirmesini Azaltma Yolları

  • uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmek
  • bilgisayar kullanımını azaltmak
  • parlak olmayan aydınlatmaların tercih edilmesi
  • geceleri göz kapağına nemlendirici krem sürerek masaj yapmak

Göz Seğirmesi Tedavisi

Göz seğirmesi beyin tümörü gibi bazı hastalıklarında belirtisi olabilir. Altta yatan sebebi tespit ettikten sonra göz seğirmesi tedavisi yapılmalıdır.

Kaynak:
kaskaloglu.com

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.