Göz Sağlığınız İçin Gözlerinizi Asla Ovuşturmayın

Bu hareketi yaptığımız sürece göz çevresindeki ince cildimiz esner ve sarkar.

Göz Sağlığınız İçin Gözlerinizi Asla Ovuşturmayın
07 Mayıs 2023 Pazar 11:02

Gözünüzü çok şiddetli ovuşturmayın

Göz çevremizdeki cildimiz vücudumuzun en ince ve kırışıklığa yatkın bölgesidir çünkü cilt altı yağ dokusu oranı da azdır. Ayrıca göz kaslarımız da zamanla zayıfladığı için gözaltı yağ torbalanmalarımız da ortaya çıkabilir. Göz çevresi deformasyonlarında genetiğin, beslenmenin ve sigara gibi bazı alışkanlıkların katkısı da vardır. Yaş ilerledikçe en erken yaşlanan bölge olduğu için bu bölgeye ayrıca özen göstermeliyiz.

Peki neler yapılabilir?

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Özgül Karacan Uğurtay konu hakkında bilgiler verdi.

SAĞLIKLI BESLENİLMELİ

Vitamin E, Vitamin C içeren besinleri tercih etmeliyiz. Özellikle antioksidan özelliği olan kırmızı meyve ve sebzeler, siyah üzüm, pancar gibi besinleri bolca tüketmeliyiz. Yine Omega -3 cilt için olduğu gibi göz çevresi için de oldukça faydalıdır.

GÖZ ASLA ÇOK ŞİDDETLİ OVUŞTURULMAMALI

Göz sağlığı için de zararlı olan bu hareket göz çevresi derisi için de oldukça zararlıdır. Bu hareketi yaptığımız sürece göz çevresindeki ince cildimiz esner ve sarkar.

YÜZÜSTÜ YATILMAMALI

Uyurken yüzümüzün üzerine yatarsak yerçekimi etkisiyle gözaltı torbalanmalarına ve göz çevresi cildimizin kırışıklığına neden olabiliriz.



GÖZ ÇEVRESİ GÜNEŞTEN KORUNULMALI

Özellikle yaz aylarında ve güneşli günlerde göz çevremiz ve cildimiz için Ultraviyole etkisiyle zararlı olan ışınlardan korunmak için iyi filtresi olan güneş gözlüğü takmalıyız. Aynı zamanda günlük göz çevresi kremlerimizi güneş koruyuculu seçebiliriz. Güneş hem göz çevremizde kurumaya, kırışıklığa neden olurken lekelenmeye de sebep olmaktadır. Gözümüz için önemli olduğu gibi göz çevremiz için de güneş gözlüğü önemlidir.

Kaynak: www.cnnturk.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.