Göz Çapaklanması Yaşayanlar Dikkat!

Hemen her insanın sabahları yaşadığı bir sıkıntı olan göz çapaklanmasını ve tedavi yöntemlerini sizler için derledik.

Göz Çapaklanması Yaşayanlar Dikkat!
26 Şubat 2018 Pazartesi 10:09

Özellikle sabah uyandığınızda fark ettiğiniz, gözlerinizi birbirine yapıştıran bir durumdur göz çapaklanması. Yüzümüzü soğuk su ile yıkadığımızda temizlenmesi bize bu durumun pek de önemli olmadığını düşündürür fakat durum öyle değil. Uzun süreli göz çapaklanması halinde kesinlikle bir uzmana görünmelisiniz. Normal göz çapaklanmalarında ise, evinizde kendiniz bazı uygulamalarla bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Göz Çapaklanmasının Nedenleri
1) Blefarit (göz kapağı marjındaki iltihaplanma)
2) Soğuk algınlığı
3) Konjonktivit (göz yüzeyinin iltihabı)
4) Gözlerde kuruluk
5) Gözlerin kimyasallara maruz kalması
6) Göz enfeksiyonu (keratit, endoftalmit)
7) Gözün yabancı bir cisme maruz kalması (sentetik elyaf, pislik vb.)
8) Saman nezlesi veya hayvan tüyü, toz, kozmetik veya polenden alerjik reaksiyon
9) Grip
10) Gözlerdeki kanlanma hastalığı (bulaşıcı viral göz enfeksiyonu)

Tedavi Şekli
Her gözü temizlemeden önce ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun. Çapaklanma görülen gözler, nazikçe temizlenmelidir. Her göz için ayrı pamuk kullanılmalı ve gözlere yayılmasını önlemek için tek yöne doğru temizlenmelidir.
Yüzünüzü yıkadıktan sonra kullandığınız havluyu ya da makyaj malzemelerinizi kesinlikle başka kimselerle paylaşmayın. Bu, enfeksiyon durumu varsa yayılmasına sebep olur.
Kontak lensler takıyorsanız, bunları çıkarın ve belirtiler kaybolana kadar gözlük kullanmaya çalışın. Havlu, yüz yıkayıcı ve yatak çarşaflarını düzenli olarak yıkayın ve mümkünse güneş ışığı altında kurutun.

Kaynak: Haber365.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.