Göz Alerjisi Nedir? Nasıl Geçer?

Günümüzde çok sık karşımıza çıkan hastalıklardan alerjik göz hastalığı zamanla geçer mi?

Göz Alerjisi Nedir? Nasıl Geçer?
11 Aralık 2022 Pazar 11:17

Göz Alerjisi Nasıl Hızlı Geçer? Belirtileri Kaç Günde Geçer?

Günümüzde çok sık karşımıza çıkan hastalıklardan alerjik göz hastalığı zamanla geçer mi? Göz alerjisi nedir ve nasıl geçer? Kaç günde belirtileri kaybolur?

Göz Alerjisi Nedir? Belirtileri Neler?

Normalde zararsız bir maddeye, insan vücudunun bağışıklık sisteminin verdiği tepki alerji olarak adlandırılır. Alerjen olan bazı maddeler gözlerinizle temas ederse gözünüzde bulunan mast hücreleri, bu alerjinlere karşı salgılayacağı histamin ve diğer maddeler ile reaksiyon oluşur ve bu oluşan reaksiyon yüzünden gözleriniz kızarıp, kaşınacak hatta sulanacaktır.

Gözlerde kanlanma, sulanma, ışığa karşı hassasiyet gelişmesi, kaşıntı, yanma ve batma gibi rahatsızlıklar ve ayrıca göz kapaklarında oluşan kızarıklık ve şişme göz alerjisinin belirtilerindendir.

Bazen gözdeki alerjenler parfüm, kozmetik veya ilaçlara bağlı olarak da gelişebilmektedir ve bu sebeple gözünde alerjisi olan insanların sadece doğal içerikli ürünleri kullanması, mümkünse bazı ürünleri kullanmamaları gerekir. Bazen ise bazı göz damlaların içerindeki maddeler de alerjik reaksiyon yapabileceği için gözünde alerjisi olan insanlar koruyucu içermeyen göz damlaları tercih etmelidir.

Göz Alerjisi Tedavisi Nasıl Olur?

Her hastalıkta olduğu gibi alerjik rahatsızlıklarda da erken tedavi çok önemlidir. Göz alerjisine sebep olanlar polen, toz veya hayvan tüyü gibi alerjenler ise hastalar bu alerjenlerden uzak durarak kendilerini koruyabilirler. Tozlu, dumanlı bir ortamda bulunmaktan kaçınarak da kendilerini koruyabilirler.

Gözleri temiz bir suyla sık sık yıkamak, alerjik reaksiyonun sebep olduğu belirtileri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Aynı şekilde sıcak ve soğuk su uygulaması ile gözlere yapılan masajlar da alerjik hassasiyeti azaltır. Gözünde alerjisi olanlar dışarıya çıkarken, alerjen maddelere maruz kalmamak için gözlerini örten şapka veya güneş gözlüğü takabilirler.

Göz Alerjisi Zamanla Geçer Mi?

Göz alerjileri zamanla geçer fakat kendisini tekrarlayabilir. Göz alerjisi zamanla geçse de sonradan kendisini tekrarladığı için tedaviyi asla yarıda bırakmamak gerekiyor. Kimi zaman 1 haftada kimi zaman haftalar sonra geçebilir. Dolayısıyla gözde alerji ne zaman geçer kaç günde geçer gibi soruları göz doktorunuzun uygulayacağı alerji tedavi yöntemi belirleyecektir.

Kaynak: www.fitnessdergisi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.